Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος (Ο.Ε.Σ.Π.&ΝΔ.Ε.) πραγματοποίησε διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της στις 6 & 7-10-2018 στην Αμαλιάδα.

Στην συνεδρίαση παρευρέθησαν περί τους 30 πολιτικούς και παραγωγικούς φορείς, μεταξύ των οποίων: οι Βουλευτές Ν. Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιάννης Κουτσούκος (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ), η τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας και πολιτευτής της ΝΔ Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο πολιτευτής της ΝΔ Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, οι πρώην Δήμαρχοι Αμαλιάδος Δημήτρης Κράλλης και Γιάννης Λυμπέρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος και ο Β’ Αντιπρόεδρος Αντώνης Παρασκευόπουλος, Πρόεδροι κλαδικών και όμορων συλλόγων κ.ά..

 

Κατά την διάρκεια της συζήτησης έντονες ήταν οι πιέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων προς τα αρμόδια υπουργεία για την καθυστέρηση του έργου και ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα. Γι’ αυτόν τον λόγο η Ο.Ε.Σ.Π.&ΝΔ.Ε. ενώνει την φωνή της στο δίκαιο αίτημα για έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, με την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας σχετικά με την καθυστέρηση της έναρξης του έργου.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Σ.Π.&ΝΔ.Ε. κ. Γεώργιος Βαγενάς αναφέρθηκε ότι στην παρούσα φάση δεν έχει νόημα να αναζητούνται ευθύνες για τα λάθη του παρελθόντος και τους άστοχους χειρισμούς όλων των κυβερνήσεων, αλλά εκείνο που προέχει τώρα είναι η συγκρότηση ενός δυνατού, ενιαίου και συλλογικού μετώπου με σκοπό την ολοκλήρωση του πολύπαθου έργου.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νικόλαος Σιαψάλης στην εισήγησή του μίλησε καθαρά για την μη αξιοποίηση του Αεροδρομίου Ανδραβίδας καθώς και για την μη λειτουργία του σιδηροδρόμου μέσω του οποίου πολλά αγροτικά προϊόντα θα μπορούσαν να φθάσουν στην διεθνή αγορά αυξάνοντας το ΑΕΠ του νομού.

Ο κ. Νικολούτσος παίρνοντας τον λόγο μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε και στην δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων για τον νομό, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλο καιρός για χάσιμο προκειμένου η Ηλεία και οι επιχειρήσεις της να εκμεταλλευτούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Επίσης, συζητήθηκε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, τα ανοικτά κέντρα εμπορίου, καθώς και εσωτερικά θέματα της Ομοσπονδίας και συντονίστηκαν οι δράσεις για την επόμενη ημέρα.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Σ.Π.&ΝΔ.Ε. δήλωσε ικανοποιημένος από την έκβαση των εργασιών, καθώς δημιουργείται μια μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή μας αφού στο τραπέζι του διαλόγου μεταξύ πολιτειακών παραγόντων – τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων ξεκαθαρίζεται το πλαίσιο των διεκδικήσεών μας.

Εκ της Ομοσπονδίας

[the_ad id=”46704″]