Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ ΣΕ MΠΟΥΦΟΥΣΚΙΑ – ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ – ΣΕΛΙΣΣΑ ΑΙΓΙΟΥ 

 «Δεν θα φροντίσω τις κοινότητες κλεισμένος στο γραφείο μου, αλλά θα’ μαι εκεί για όλα τα θέματα»  

Από τη Δημοτική Παράταξη «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» του εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος, μαζί με δεκάδες υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, συνεχίζει τις περιοδείες του σε διάφορα σημεία του Δήμου, συναντώντας κατοίκους, εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και αυτοδιοικητικούς, ενώνοντας τις πιο μικρές κοινωνίες.

Τις τελευταίες ημέρες, έγιναν επισκέψεις σε: Μπουφούσκια, Άγιο Ανδρέα και Σέλιισσα Αιγίου.

Έγινε  καταγραφή προτεραιοτήτων των Οικισμών και δόθηκαν οι ανάλογες εφικτές δεσμεύσεις.

Ο κ. Γούτος μίλησε σε συγκεντρωμένους κατοίκους, τονίζοντας ότι βασική του αρχή είναι ΑΥΡΙΟ να μη διοικήσει κλεισμένος στο δημαρχιακό γραφείο, αλλά  μαζί με τους κοινοτάρχες, ώστε να εξυπηρετούν μαζί  καθημερινές ανάγκες και να επιτύχουν ισόρροπη ανάπτυξη.

Και κατέληξε:

« Τα χωριά μας, δεν είναι κάτι το υποδεέστερο  στο Δήμο. Είναι κομμάτια μας και τα θέλουμε ολοζώντανα. Αν χρειαστεί θα έχουν και προτεραιότητα .χρηματοδότησης έναντι των πόλεων και κωμοπόλεων.  Με μας στη δημοτική αρχή, οι οικισμοί δεν θα νιώθουν επαίτες και φτωχοί συγγενείς.Θα ‘μαι εδώ και όχι στο Δημαρχείο να δίνω εντολές».

 

[the_ad id=”46371″]

 

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ ΣΕ KOYMΑΡΗ-ΔΑΦΝΕΣ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 «Δεν θα είμαστε εδώ μόνο σε γιορτές και πανηγύρια -Κάθε μέρα εδώ ισότιμα με το Αίγιο»  

Από τη Δημοτική Παράταξη «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» του εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος, μαζί με δεκάδες υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, συνεχίζει τις περιοδείες του σε διάφορα σημεία του Δήμου, συναντώντας κατοίκους, εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και αυτοδιοικητικούς, ενώνοντας τις πιο μικρές κοινωνίες.

Τις τελευταίες ημέρες, έγιναν επισκέψεις σε: Κούμαρη, Δάφνες και Παρασκευή Αιγίου.

Έγινε  καταγραφή προτεραιοτήτων των Κοινοτήτων  και δόθηκαν οι ανάλογες εφικτές δεσμεύσεις.

Ο κ. Γούτος μίλησε σε συγκεντρωμένους κατοίκους, τονίζοντας ότι βασική του αρχή είναι ΑΥΡΙΟ να είναι παρεμβατικός και αποτελεσματικός σε θέματα που δεν είναι αρμοδιότητας του Δήμου, όπως για την Επαρχιακή Οδό που κρύβει κινδύνους και κάλεσε τους κοινοτάρχες να έχουν καθημερινή επικοινωνία.

«Το γραφείο μου είναι και γραφείο σας, για καθημερινές ανάγκες και ισόρροπη ανάπτυξη.

Και κατέληξε:

« Τα χωριά μας, τα αγαπάμε, Αγαπάμε την ιστορία τους, τη φύση, την παράδοση, τις δράσεις, τις γιορτές και τη ζεστασιά της οικογένειας και των συγχωριανών.  Αλλά δεν θα είμαστε εδώ μόνο σε γιορτές και πανηγύρια. Θα είναι ένα με το αστικό κέντρο του Αιγίου και πάνω από αυτό σε χρηματοδοτήσεις εφόσον απαιτείται .  Με μας στη δημοτική αρχή, δεν θα νιώθετε επαίτες αλλά ίσοι σε μία ενιαία κοινωνία».

[the_ad id=”46274″]

 

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ

 «Αυτοί που διοίκησαν τη Συμπολιτεία και τώρα θέλουν να διοικήσουν την Αιγιάλεια, δεν άφησαν πίσω τους καμία σοβαρή υποδομή» 

Από τη Δημοτική Παράταξη «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» του εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος, μαζί με  υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, επισκέφθηκαν τη Ροδοδάφνη, όπου κατεγράφησαν οι αγωνίες των κατοίκων,κυρίως για ζητήματα καθημερινότητας, καθαριότητας και αποχέτευσης και επ’ αυτών  παρουσιάστηκαν οι βασικοί προγραμματικοί άξονες της παράταξης, με τις ανάλογες ρεαλιστικές  δεσμεύσεις.

Ο κ. Γούτος μίλησε σε συγκεντρωμένους κατοίκους, τονίζοντας ότι βασικό του μέλημα είναι η Ροδοδάφνη να διοικηθεί με αποκεντρωμένες υπηρεσίες στο Δημαρχείο της Συμπολιτείας, με την εποπτεία και τον συντονισμό στην έδρα του Δήμου, στο Αίγιο.

«Δεν μπορεί, αρμόδιος Αντιδήμαρχος να μην μπορεί, για μία λάμπα, για μία λακούβα ή έναν καθαρισμό δρόμου να εκλιπαρεί το Αίγιο. Θα του δώσουμε εκείνα τα εργαλεία,  τα μέσα και το προσωπικό, που θα διευκολύνουν αυτόν και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων να εκτελούν αυτόνομα, τοπικό έργο».

Για τα απορρίμματα και το αποχετευτικό, ο κ.Γούτος ανέφερε:

«Αυτοί που διοίκησαν τη Συμπολιτεία, επί χρόνια και τώρα θέλουν να διοικήσουν όλη την Αιγιάλεια, δεν άφησαν πίσω τους καμία σοβαρή υποδομή. Ούτε ένα μέτρο  αποχετευτικού δικτύου.Χιλιάδες  διαλυμένα ρολόγια, με υδρορροές, υδροκλοπές  και δεξαμενές ύδρευσης που δεν λειτουργούσαν.

Το μόνο που ήξεραν ήταν να χώνουν και να ξαναχώνουν παράνομα τα σκουπίδια στη γούβα τω Νεραντζιών και να οραματίζονται έναν πλούσιο δήμο, με έσοδα  από τον ΧΥΤΑ Παπανικολού που συνέβαλαν να γίνει στα διοικητικά τους, ενώ υπήρχαν πιο κατάλληλες περιοχές. Αυτή είναι η ικανότητά τους;».

Και κατέληξε:

«Με μας στη δημοτική αρχή, θα νιώθετε ίσοι σε μία ενιαία κοινωνία και θα κάνουμε αυτά, που άλλοι 12 χρόνια Δημοτική Αρχή, δεν έκαναν, αλλά εξυπηρετούσαν άλλες καταστάσεις και περιορίστηκαν σε λίγα και μικροέργα βιτρίνας».

[the_ad id=”46371″]

 

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ ΣΤΗ ΝΩΝΑΚΡΙΔΑ

 «Θα στηρίξουμε επαγγελματίες, αγρότες και κατοίκους που κρατούν ζωντανή την ύπαιθρο – Εσείς θα αποφασίζετε, εμείς θα εποπτεύουμε»

Από τη Δημοτική Παράταξη «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος, μαζί με υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, επισκέφθηκαν την περιοχή της Νωνάκριδας, στην ορεινή Ακράτα.

Αρχικά παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις  Περιστέρας και ακολούθησαν επισκέψεις σε Μεσορούγγι, Σόλο, Ζαρούχλα, Αγία Βαρβάρα και Βαλιμή.

Συζήτησε με κατοίκους και φορείς για τα ζητήματα της καθημερινότητας, καθαριότητας και ανάδειξης τουριστικών προορισμών, με βάση την ιστορία  του τόπου, τα τοπία φυσικού κάλους και την πολιτιστική κληρονομιά.

«Δεν μπορεί η Νωνάκριδα να διοικείται από το Αίγιο. Τώρα εδώ έχει ακόμα χιόνι, όταν στα πεδινά έχουν αρχίσει ήδη τα μπάνια. Πώς λοιπόν να καταλάβουν κάποιοι στο Αίγιο τις ανάγκες του ορεινού όγκου» σημείωσε ο κ.Γούτος.

Και πρόσθεσε:

«Αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος. Με τοπία, με μνημεία, με ιστορικά γεγονότα. Όλα έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμά μας και θα τα αξιοποιήσουμε. Πρώτα όμως, θα σηκώσουμε θεσμικό ανάστημα σε άλλες υπηρεσίες, να μην αφήνουν τη Νωνάκριδα, χωρίς δρόμους, χωρίς φωτισμό και πολλά άλλα.Στηρίζουμε τους  Προέδρους, τους συλλόγους, τους κατοίκους. Αυτοί θα διοικούν κι εμείς από το Αίγιο θα εποπτεύουμε. Κοντά στους επαγγελματίες του τουρισμού,στους αγρότες, σ’ αυτούς που κρατούν ζωντανή την ύπαιθρο».

 

[the_ad id=”46704″]