Κατόπιν έκτακτης ανάγκης συμπλήρωσης με Θρακιώτικους χορούς, στην πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων του Λαογραφικού – Χορευτικού Ομίλου Πατρών και του εορτασμού των 10 χρόνων δραστηριότητος του Πατρινού Συλλόγου, που θα γίνονταν στο Αρχαίο Θέατρο Πατρών, ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου που δέχθηκε την πρόταση στις 14 Ιουνίου, στις 15 μετά δηλαδή μία ημέρα, έδωσε το παρόν στην εκδήλωση.

Παρουσίασε Ελληνικούς χορούς Δυτικής Θράκης και καταχειροκροτήθηκε από το Πατρινό κοινό. Που την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, αφού παρουσίασε ο εορτάζων Πατρινός Σύλλογος με ενήλικες χορευτές του το έθιμο < Ρουγκατσάρια>, ακολούθησε με χορούς Θράκης ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, συγκρότημα από τα Ιωάννινα με χορούς Ηπείρου, από την Κεφαλονιά με χορού και τραγούδια της Κεφαλονιάς, συγκρότημα από την Ιεράπετρα με Χορούς Κρήτης για να κλείσει ο τοπικός Σύλλογος με χορούς Μακεδονίας,  από το Ρουμλούκι και από τις Σέρρες.

[the_ad id=”46371″]

 

Ακολούθησε με Συρτό Μακεδονίας χορός όλων των χορευτών και στο τέλος ανταλλαγή αναμνηστικών. Τα μεσάνυκτα προσεφέρθη δείπνο στους χορευτές των φιλοξενουμένων Συλλόγων στο ΦΑΡΟ Πατρών.

Ακολούθησε ολονύκτιο παραδοσιακό γλέντι. Για την ιστορία οι χοροί της Θράκης είχαν διδαχθεί από την Αθηνά Κωνσταντινίδου, συνόδευσαν δε τον Αιγιώτικο Όμιλο ο πρόεδρος Χρήστος Κιλιάς και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Νικολόπουλος.

 

[the_ad id=”46704″]