Το νεανικό τμήμα παραστάσεων του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου βρέθηκε στο νησί της Ζακύνθου το διήμερο 16-17 Ιουνίου όπου και παρουσίασαν πρόγραμμα παραδοσιακών χορών στην ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση στο Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου, κατόπιν προσκλήσεως της Διεύθυνσής του.

Μετά από την διετή παύση, λόγω των περιορισμών ασφαλείας για τον Covid-19, οι νεαροί χορευτές του Χ.Ο.Α. ξεκίνησαν με περίσσιο κέφι το ταξίδι τους για το «Φιόρο του Λεβάντε» συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο κ. Γ. Νικολόπουλο, τον κ. Π. Πλάτανο και την χοροδιδάσκαλο κ. Α. Κωνσταντινίδη.

zakinthos-2Οι χορευτές του Χ.Ο.Α. έκαναν αισθητή της παρουσία τους πριν ακόμα φτάσουν στο νησί αφού από το καράβι ακόμα είχαν ξεσηκώσει τους επιβάτες και το πλήρωμα χορεύοντας παραδοσιακούς ρυθμούς. Με την άφιξή τους στο νησί πήγαν στο Ναό του Αγίου Διονυσίου, όπου είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν το Ιερό σκήνωμα του Αγίου και στην συνέχεια έγιναν δεκτοί στο Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου από τον Διευθυντή, κ. Σπύρο Φιορεντίνο και το Σύλλογο Διδασκόντων.

Η αποστολή του ΧΟΑ, μέσα από μια οργανωμένη ξενάγηση, είχε την δυνατότητα να γνωρίσει τις ομορφιές και τα αξιοθέατα του νησιού του Ιονίου. Πρώτη στάση, η Μονή του Αγ. Γεωργίου των Κρημνών και το εργαστήριο ψηφιδωτών του. Μοναδικές οπτικές του νησιού τους χάρισαν η θέα του Ναυαγίου, το υπέροχο ηλιοβασίλεμα στο Καμπί, η ορεινή Έξω Χώρα καθώς και το λιμανάκι του Αγ. Σώστη με το μικρό νησί Cameo. Τελευταίοι σταθμοί η περιοχή της Μπόχαλης και ο Λόφος του Στράνη, μέρος που ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός βλέποντας τους καπνούς από το Μεσολόγγι έγραψε τους Ελεύθερους Πολιορκημένους.

Στην βραδινή παράσταση τα παιδιά του Χ.Ο.Α., μέσα από τους νησιώτικους χορούς που παρουσίασαν, μετέφεραν την αύρα του Αιγαίου στο Ιόνιο. Η νεανική τους ορμή και η χορευτική τους επάρκεια κέρδισαν το κοινό και απέσπασαν το θερμό του χειροκρότημα. Ο Πρόεδρος του ΧΟΑ ευχαρίστησε το Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου για την πρόσκληση με την υπόσχεση μελλοντικής συνεργασίας. Η όμορφη βραδιά έκλεισε με την γνωριμία των παραδοσιακών κανταδόρων της Ζακύνθου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

liopetro

Την Παρασκευή 24/6/2022 σε μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά στο φιλόξενο χώρο του εστιατορίου Λιόπετρο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη γιορτή-γλέντι με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου. Δεκάδες φίλοι και μέλη του ομίλου διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με πολύ κέφι και χορό. Ο Πρόεδρος του Χ.Ο.Α. κ. Γ. Νικολόπουλος, συνοδευόμενος από τα μέλη του ΔΣ, τους χοροδιδασκάλους, την επίτιμη Πρόεδρο καθώς και τον τέως Πρόεδρο, διευθυντή και ψυχή του Ομίλου κ. Χρ. Κιλιά καλωσόρισε τους παρισταμένους και ευχήθηκε η νέα χορευτική χρονιά (επετειακή για τον όμιλο μιας και συμπληρώνει 45 χρόνια αδιάλειπτης δραστηριότητας σε Ελλάδα και εξωτερικό) να μην ξαναέχει ανάλογους περιορισμούς. Έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά που συμμετείχαν στην αποστολή του χορευτικού στη Ζάκυνθο, καθώς απέσπασαν το χειροκρότημα και πλήθος ευνοϊκών σχολίων για τη δουλειά που γίνεται στον Όμιλο .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Α. Τσιγκρής, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δ. Καλογερόπουλος, εκπρόσωπος του Υφ. Εξωτερικών κ. Α. Κατσανιώτη, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Αιγιαλείας κ. Μ. Γιδά, οι Αρχηγοί των Δημοτικών παρατάξεων κ. Χρ. Γούτος και κ. Β. Ψυχράμη και οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γ. Γιοβάς και κ. Β. Τομαράς. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και επιχειρήσεων της περιοχής μας.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για την συμμετοχή τους σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις του που τιμούν την παράδοση, υπενθυμίζοντας την εκδήλωση που επιμελείται και οργανώνει ο Χ.Ο.Α., την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 στο Υπαίθριο Θέατρο “Γεώργιος Παππάς”, μια εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας.