Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, ζήτησε με Ερώτησή του στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου με ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή:

“Το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα που επηρεάζουν την εύρυθμη και ομαλή του λειτουργία του.

Συγκεκριμένα, οι μετακινήσεις αναισθησιολόγων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, έχουν δημιουργήσει δυσλειτουργία στο συγκεκριμένο τμήμα.

Από την άλλη μεριά, έχει δημιουργηθεί έντονο πρόβλημα στη λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής, η οποία κινδυνεύει με αναστολή λειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Επιπλέον, η έλλειψη ιατρικού προσωπικού, αναγκάζει πολλούς από τους γιατρούς να καλύπτουν διπλές βάρδιες.

Το γεγονός αυτό, προκαλεί έντονη σωματική κόπωση στο ιατρικό προσωπικό, που αναγκάζεται να εκτελεί μεγάλο αριθμό εφημεριών το μήνα”.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου με ιατρικό προσωπικό και β) πότε αναμένεται η ενίσχυση αυτή.

____________________

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.