Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Πολτισμού Λίνα Μενθώνη, για τις εργασίας; αποκατάστασης του Ίερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου στο Αίγιο.
Σύμφωνα με το Αχαιό βουλευτή:
“Το Αίγιο έχει την τύχη να φιλοξενεί ένα αριστουργηματικό ιστορικό μνημείο το οποίο αποτελεί σύμπλεγμα ρωμανικού, βυζαντινού και αναγεννησιακού ρυθμού. 
 
Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό Ναό σπάνιας και απαράμιλλης ομορφιάς που έχει φιλοτεχνηθεί από τον Ερνέστο Τσίλερ το 1893 και αποτελεί διαχρονικό σύμβολο πολιτισμού για την Αχαΐα και την Αιγιάλεια ειδικότερα. 
 
Δυστυχώς, ο σεισμός που έπληξε το Αίγιο το 1995 δημιούργησε μεγάλα ρήγματα στα θεμέλια του κτηρίου με αποτέλεσμα ο Ιερός Ναός να έχει εγκαταλειφθεί και να παρακμάζει καθημερινά από τη φθορά του χρόνου και την απουσία του ανθρώπινου παράγοντα αναφορικά με τη φροντίδα και προστασία του έργου. 
 
Τα έργα αποκατάστασης, συντήρησης και ανακαίνισης του μνημείου, θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, με σκοπό το έργο να αποκτήσει ξανά την μοναδική ιστορική και αισθητική του ταυτότητα. 
 
Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, θα πρέπει να έλθουν σε άμεση επικοινωνία, γρήγορο συντονισμό και αγαστή συνεργασία, με σκοπό να διασφαλιστούν οι οικονομικοί πόροι που απαιτούνται για να ξεκινήσουν γρήγορα οι εργασίας αποκατάστασης του μνημείου”.