panagopoulos thanasisΜε ανοιχτή επιστολή του ο Θανάσης Παναγόπουλος επισημοποιεί την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας θέλοντας όμως να δώσει μια άλλη εκδοχή για όσα γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα σχετικά με το πρόσωπό του και τις συζητήσεις που έχουν αναπτυχθεί…«Όσον αφορά  την υποψηφιότητά μου ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,  σας δηλώνω ότι εξέφρασα την επιθυμία στους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους να είμαι υποψήφιος  για τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. με οποιονδήποτε άλλον απ’ αυτούς επιθυμεί, όπως μάλιστα συνέβη και κατά την εκλογή του Προέδρου της περασμένης διετίας, οπότε και εξελέγη ο κ. Γεώργιος Φιλιππόπουλος. Προγενέστερα της δικής μου υποψηφιότητας, κατετέθη πρόταση και από τη συνάδελφο κ. Μαρία Μπιρπανάγου» δηλώνει χαρακτηριστικά.
«Η κατάθεση της υποψηφιότητάς μου, σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να εκληφθεί «ως αντίθεση» στη πρόταση του κ. Δημάρχου για τη κ. Μαρία Μπιρπανάγου, ούτε σκοπό έχει να προκύψει απ’ αυτήν συγκροτημένη ομάδα που θα αποτελέσει  πυρήνα  νέου συνδυασμού με νέο δήμαρχο, πράγμα το οποίο έχω ήδη εκφράσει και στον ίδιο το κ. Δήμαρχο. Σκοπός μου μέσω της υποψηφιότητάς μου, είναι να υπηρετήσω  τα δημοτικά πράγματα, προσφέροντας λύσεις στους συμπολίτες μου  και όχι  «να χτίσω προφίλ» δημάρχου και να μετρήσω  «κουκιά».  Είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε τέτοια τακτική,  που δεν αρμόζει άλλωστε και στο χαρακτήρα μου. Προτεραιότητά μου είναι η συνοχή της δημοτικής ομάδας, την οποία εκ μέρους μου μπορώ να εγγυηθώ  έως και τη τελευταία ημέρα της θητείας  της» αναφέρει  ο κ΄.Παναγόπουλος και τονίζει επίσης: «Η ανάμειξή μου στα δημοτικά πράγματα του Δήμου μας, είχε και έχει ως γνώμονα μόνο τη προσφορά μου στη λύση των προβλημάτων του Δήμου μας και όχι και τη προσωπική μου προβολή
Το τελευταίο έτος εγώ ό ίδιος ζήτησα από τον  κ. Δήμαρχο να μην μου αναθέσει κάποια Αντιδημαρχία, όπως είχα υπηρετήσει το πρώτο έτος της θητείας της Δημοτικής Αρχής, καθότι εκτός από το επάγγελμα που ασκώ επί (23) χρόνια, μου ανατέθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τα καθήκοντα του Υποθηκοφυλακείου Αιγιαλείας. Συνεπώς ηθελημένα και όχι από κάποιο άλλο λόγο «αποστασιοποιήθηκα» από τα δημοτικά πράγματα  λόγω φόρτου εργασίας».

Δύο σε ένα… η διάψευση Παναγόπουλου
Της ανοιχτής επιστολής Παναγόπουλου προηγήθηκε επικοινωνία με τον «Ημ» όπου  εξέφρασε την ενόχλησή του για το δημοσίευμα της Δευτέρας όσον αφορά το παρασκήνιο σχετικά με την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου. Από πλευράς μας τέθηκε μεταξύ άλλων και το εύλογο ερώτημα γιατί δεν διέψευσε προ δεκαημέρου δημοσίευμα σε άλλη εφημερίδα που τον «ήθελε» να συζητά την κάθοδό του ως υποψηφίου δημάρχου. Κατόπιν τούτου ο κ΄.Παναγόπουλος προέβη έστω και ετεροχρονισμένα σε διάψευση και της συγκεκριμένης αναφοράς δηλώνοντας χαρακτηριστικά:  «Θα ήθελα να διαψεύσω κατηγορηματικά και να τα εντάξω στη σφαίρα της φαντασίας, όλα όσα έχουν αναγραφεί το τελευταίο καιρό  στις τοπικές εφημερίδες και συγκεκριμένα ότι απεργάζομαι σενάρια   και προβαίνω σε συζητήσεις  με αρχηγούς και μέλη άλλων δημοτικών παρατάξεων για δήθεν κάθοδό μου ως «Δήμαρχος» στις επόμενες δημοτικές εκλογές.  Εάν συνέβαινε τούτο, σας δηλώνω  κατηγορηματικά ότι και το θάρρος  έχω και τον ανδρισμό να σας το δηλώσω δημόσια».

*Από πλευράς της εφημερίδας μας δεν δίνεται κάποια άλλη συνέχεια στα όσα υποστηρίζει ο κ΄.Παναγόπουλος, μια και ήταν εμπεριστατωμένο το δημοσίευμα της περ. Δευτέρας. Η δε ερμηνεία που δίνει για την υποψηφιότητά του την οποία επιβεβαίωσε, είναι στην κρίση φυσικά των συμπολιτών μας.