Από το γραφείο του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, ανακοινώνονται τα εξής:

«H ενιαία πλέον παράταξη της αντιπολίτευσης κινείται με μοναδικό στόχο να παρεμποδίσει τη δημοτική αρχή Καλογερόπουλου να λύσει χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου και να οδηγήσει την Αιγιάλεια στη νέα της σύγχρονη και αναπτυξιακή εποχή.

Εσχάτως δημιούργησε μια προσχηματική ένταση με αφορμή το αποτέλεσμα του διεθνούς διαγωνισμού για το έργο της μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Αιγιαλείας για τα επόμενα τρία χρόνια, αξιοποιώντας την περίφημη έκπτωση 1% που έδωσε στο διαγωνισμό η εταιρεία που αναδείχθηκε ανάδοχος και που είναι η ίδια εταιρεία που μετέφερε  απορρίμματα του Δήμου Αιγιαλείας στο παρελθόν. Η  εταιρεία αυτή εκτέλεσε σύμβαση που υπεγράφη από την προηγούμενη δημοτική αρχή, μέλη της οποίας υπήρξαν αρκετά πρόσωπα που σήμερα διαμαρτύρονται δήθεν για το ‘υπέρογκο’ κόστος του έργου και ζητούν να ματαιωθεί ο διεθνής διαγωνισμός, ώστε οι δρόμοι να ξαναγεμίσουν σκουπίδια. Απλά για να γίνει το χατίρι τους!

Οι αριθμοί όμως δεν επιδέχονται ούτε αμφισβητήσεων ούτε παρερμηνειών. Λένε πάντα την αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι  με το διαγωνισμό που πραγματοποιήσαμε, το κόστος μεταφοράς ανά προορισμό μειώνεται από 7 έως 68% (!) σε σχέση με τις τιμές που ίσχυσαν με την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ο ακόλουθος πίνακας, που περιλαμβάνει τις τιμές της σύμβασης του 2018 και τις τιμές της επερχόμενης σύμβασης (με την έκπτωση 1% που τόσο προβάλλεται), είναι η καλύτερη απάντηση σε όσα τεχνηέντως ισχυρίζονται, μεταξύ άλλων, όσοι μας κληροδότησαν χρέη και προβλήματα και σήμερα φωνασκούν, επειδή δρομολογούμε λύσεις συμφέρουσες για τους δημότες!