Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος Παραμένει πρόεδρος ο Δημήτριος Σύρμος

0
294

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (Σ.Β.Π.Ε.), κατά τη διάρκεια της πρώτης του συνεδρίασης την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018. Το διοικητικό συμβούλιο έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Δημήτριο Σύρμο, αποτιμώντας εμπράκτως θετικά το έργο του. Ο κύριος Σύρμος παραμένει στην προεδρία του Συνδέσμου, έπειτα από τις αρχαιρεσίες της 22ας Νοεμβρίου 2018. Είχε αναλάβει τα καθήκοντα του τον Φεβρουάριο του 2018, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την ελληνική βιομηχανία πλαστικών και θα ηγηθεί του Συνδέσμου έως τον Νοέμβριο του 2021.

Ο Δημήτριος Σύρμος είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας «POWDERMIX – ΣΥΡΜΟΣ ΑΒΕΕ», η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και μεταποίηση πρώτων υλών από πλαστικά. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος – Μηχανολόγος στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απέκτησε το Μ.Β.Α. (Master of Business Administration) από το Πανεπιστήμιο Kingston της Αγγλίας, με ειδίκευση στην Στρατηγική και Διοίκηση επιχειρήσεων.

[the_ad id=”46371″]

Τη θέση αντιπροέδρου στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας κατέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής εταιρείας «BASF», Βασίλειος Γούναρης. Η ενεργή ενασχόληση του με τον Σ.Β.Π.Ε. ενδυναμώνει την συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται και αποδεικνύει με κατηγορηματικό τρόπο το ενδιαφέρον των μεγάλων εταιρειών για τα κοινά της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης.

Η προσέλκυση τέτοιων συμμετοχών στο Διοικητικό Συμβούλιο αναδεικνύει, επίσης, την σημαντικότητα των προσπαθειών του Σ.Β.Π.Ε. για την ενδυνάμωση της θετικής εικόνας του πλαστικού και την συμβολή που έχει με τις παρεμβάσεις του στα επιχειρηματικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Δημήτριος Σύρμος – Powdermix Σύρμος Α.Β.Ε.Ε.

Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Γούναρης – Basf Hellas Α.Β.Ε.Ε.

Γενικός Γραμματέας: Χαρίλαος Πανόπουλος – Αφοι Πανόπουλοι Α.Β.Ε.Ε.

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Σωτήριος Κορδάς – Replastik Ι.Κ.Ε.

Ταμίας: Δημήτριος Κωτσόπουλος – Σ. & Δ. Κωτσόπουλος Ο.Ε. “MP Extruders”

Αναπληρωτής Ταμίας: Νικόλαος Οικονομίδης – Βεν. Ν. Οικονομίδης Α.Β.Ε.Ε.

Μέλος: Παναγιώτης Γεροντόπουλος – Orbit Polymers S.A.
Στο νέο διοικητικό συμβούλιο εισήλθαν τρία νέα εξέχοντα μέλη της ελληνικής βιομηχανίας των πλαστικών.

[the_ad id=”46274″]

Ο πρόεδρος του Σ.Β.Π.Ε., Δημήτριος Σύρμος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επανεκλογή του στην προεδρία του Συνδέσμου.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο μου, όπως και όλα τα μέλη του Συνδέσμου, τα οποία συμμετείχαν στις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

Μας δόθηκε έτσι η δυνατότητα να τους ενημερώσουμε για το σύνθετο έργο, που υλοποιεί ο Σύνδεσμος, τις δράσεις μας και το όραμα μας για την ελληνική βιομηχανία. Το πλαστικό είναι ένα υλικό, που έχει βελτιώσει την καθημερινότητα μας σε αναρίθμητες περιπτώσεις. Στην Ελλάδα, όμως, εκατοντάδες επιχειρήσεις βρίσκονται υπό καθεστώς ακραίας πίεσης τα τελευταία χρόνια.

Απαιτείται συλλογική προσπάθεια από όλα τα μέλη του Συνδέσμου προκειμένου να ενδυναμώσουμε την θετική εικόνα του πλαστικού στην κοινωνία και ως βιομηχανία να συμβάλλουμε αποφασιστικά στην υιοθέτηση μιας αποτελεσματικής κυκλικής οικονομίας.

[the_ad id=”46274″]

Τα θέματα της ανακύκλωσης και της βιωσιμότητας είναι υψηλά στην ατζέντα μας για την επόμενη τριετία.

Η συνδρομή όλων, των μελών μας, της πολιτείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των μέσων μαζικής επικοινωνίας είναι απαραίτητη προκειμένου να δημιουργήσουμε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης για την βιομηχανία των πλαστικών και κατ’ επέκταση την ελληνική οικονομία» ανέφερε ο πρόεδρος του Σ.Β.Π.Ε., Δημήτριος Σύρμος.

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]