Από την Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, σύμφωνα και με τις νέες οδηγίες από τα αρμόδια Υπουργεία, διατίθενται για χρήση οι αθλητικοί χώροι της Αιγιάλειας στους αθλούμενους πολίτες, τηρώντας πάντα τους υγειονομικούς κανόνες.

Με γνώμονα την μέγιστη προστασία των αθλητών αλλά και των εργαζομένων στις δομές του ΝΠΔΔ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» ο πρόεδρος κ΄. Παναγιώτης Ανδριόπουλος συγκάλεσε το πρωί της Πέμπτης, σύσκεψη με εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στις αθλητικές δομές του δήμου μας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου παρουσία εκπροσώπων της συντριπτικής πλειοψηφίας των σωματείων που είχαν κληθεί και τέθηκαν επί τάπητος όλα τα νέα δεδομένα, οι προβληματισμοί και οι οδηγίες που θα πρέπει να τηρηθούν στο απόλυτο από τους πάντες!

Παράλληλα αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος με τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων για μια σειρά βελτιώσεων που προωθούνται από το Νομικό Πρόσωπο και τέθηκαν αρκετές προτάσεις που θα εξεταστούν ώστε να ιεραρχηθούν οι ανάγκες στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται από το ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» για τις καλύτερες δυνατές παροχές στους δημότες μας.

Σε ότι αφορά την εναρμόνιση των αθλητών και των σωματείων της περιοχής με τα νέα μέτρα κατά του covid δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι από την Γ.Γ.Α. έχει καταστεί σαφές ότι η έναρξη των αθλημάτων  πραγματοποιείται  με πλήρη επίγνωση του κινδύνου διασποράς της νόσου και για αυτό λαμβάνονται ποικίλα μέτρα πρόληψης τα οποία ανέλυσε στους εκπροσώπους των αθλητικών συλλόγων ο κ΄. Ανδριόπουλος τονίζοντας την σημασία εφαρμογής στο απόλυτο(!) του πρωτοκόλλου υγιεινής σε όλες τις αθλητικές δομές και αναλόγως των ιδιαιτεροτήτων κάθε αθλήματος.

*Υπενθυμίζεται ότι αναλυτικές οδηγίες βάσει των σχετικών εγκυκλίων της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. έχουν αναρτηθείς την ιστοσελίδα του ΝΠΔΔ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» στον παρακάτω σύνδεσμο: https://npdd-aigialeias.gr/odigies-athlitikes-drastiriotites/