Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε, ότι το Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Αιγιαλείας, σε συνεργασία με την συμβουλευτική RΟΙ Business Consultants στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON 2020, συμμετέχει στην πρόταση «5G-Live» που κατατέθηκε  στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με εταίρους το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον  ΟΤΕ Α.Ε., την Ένωση Λιμένων Ελλάδος, την εταιρεία κρουαζίερας Celestyal άλλους δήμους όπως Ζωγράφου, Θερμαϊκού και φορείς όπως λ.χ. το Υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας, το Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου κλπ.

Παρότι ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα υψηλός, θεωρούμε ότι υπάρχουν πιθανότητες έγκρισης, και ελπίζουμε σ’ αυτή. Σε περίπτωση έγκρισης, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για τον δήμο μας.

[the_ad id=”46371″]

Το Ν.Π.Δ.Δ., διεκδικεί να διαχειριστεί το ποσό των 100.000 ευρώ, υποδομές δικτύου τηλεπικοινωνιών 5ης γεννιάς (5G) καθώς και αισθητήρες για την διεξαγωγή δράσεων «έξυπνων πόλεων» και «έξυπνων λιμανιών». Οι υποδομές και οι αισθητήρες, μετά τη λήξη του προγράμματος θα παραμείνουν στη διάθεση του δήμου και των πολιτών.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο των εφαρμογών «έξυπνων πόλεων» το Ν.Π.Δ.Δ., θα οργανώσει τις ομάδες χρηστών που θα χρησιμοποιήσουν στην καθημερινή τους ζωή υπηρεσίες πολυμεσικού περιεχομένου υπερυψηλής ανάλυσης σε τομείς όπως η υγεία λ.χ. εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση ασθενών και ο αθλητισμός.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εφαρμογών «έξυπνων λιμανιών» (από τις πρώτες εφαρμογές για «έξυπνα λιμάνια» στη χώρα) το Ν.Π.Δ.Δ. θα παρέχει στο λιμάνι υπηρεσίες «έξυπνου λιμανιού» με σκοπό μεταξύ άλλων τη βελτιστοποίηση και αυτοματοποίηση ελλιμενισμού των πλοίων, με τη χρήση συστημάτων καμερών και αισθητήρων με στόχο την ταχύτερη και ασφαλέστερη διαδικασία.

[the_ad id=”46274″]

Οι εν λόγω δράσεις, έχουν κομβικό αναπτυξιακό ενδιαφέρον, διότι εκτός του ότι θα συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Όπως έγινε ήδη κατά τη διάρκεια της υποβολής του φακέλου, έτσι και μετά θα καλλιεργηθούν δεσμοί συνεργασίας με τους εταίρους μας αλλά και το δίκτυο των δικών τους συνεργατών, ενισχύοντας τις προσπάθειες εξωστρέφειας και τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα ανακοινωθούν στις 16 Απριλίου 2019.

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]