Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων Αιγιαλείας & Καλάβρυτων οργανώνει μονοήμερη εκδρομή τις 12 Ιουνίου.

Στάση στην Ευρωστίνη (Ζάχολη) όπου θα μας εντυπωσιάσει η πανέμορφη θέα προς τον Κορινθιακό, αλλά και περιπλάνηση στο ρέμα των μύλων όπου θα αντικρίσουμε τις λίμνες με τις πέστροφες, καταρράκτες, ξύλινα γεφυράκια και το ξακουστό δάσος της μαύρης Πεύκης.

Στην είσοδο του χωριού δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Ναός του Αγίου Γεωργίου, ακριβό κειμήλιο και καμάρι όλης της περιοχής, χτισμένος το 1811, με τους δεκαεφτά τρούλους.

Με επίσκεψη στο πανέμορφο Μοναστήρι του 17ου αιώνα του Αγίου Γεωργίου, το οποίο κοσμούν ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες και ένας οκτάπλευρος τρούλος. Κατά τους χρόνους της Επανάστασης του 1821, η Μονή λειτούργησε ως Αρχηγείο της Φιλικής Εταιρείας, όπου με επικεφαλή τον Θ. Κολοκοτρώνη έγιναν πολλές συνεδριάσεις οπλαρχηγών από την Κορινθία και την Αρκαδία.

Στη λίμνη δόξα

Η ομορφιά της απαράμιλλη, σου κόβει την ανάσα από την πρώτη ματιά. Ανάμεσα σε τρία βουνά, η Ζήρεια με υψόμετρο 2374 μέτρα, ο Χελμός με υψόμετρο τα 2355 μέτρα και η Ντουρντουβάνα στα 2109 μέτρα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει πικ- νικ δίπλα στην λίμνη.

Φορέσετε το χαμόγελο σας, πάρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση και ακολουθήστε μας. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Τιμή: 17€

Τηλ:  6944208647 – 6986813482