Της Μαρίας Ιατροπούλου

Γράφηκε στον τοπικό τύπο ότι η απόφαση της Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας για τα «χαριτωμένα» πορτοκαλί κολωνάκια που εισέβαλαν στη ζωή μας ξαφνικά στο δήμο Αιγιαλείας ήταν ομόφωνη. Η αλήθεια είναι ότι εγώ ήμουν απούσα σε ένα θέμα που δεν με ενημέρωσαν ως έπρεπε, η πρόσκληση για την κατεπείγουσα όπως χαρακτηρίστηκε συνεδρίαση της Ποιότητας Ζωής ήρθε την 22 Μαΐου 2020, χρονικά την 14.59 μμ!!, η ηλεκτρονική ψηφοφορία ξεκίνησε την 14.30 μμ!!!!, πριν καν δηλαδή έρθει η πρόσκληση στα μέλη, στη συνέχεια ήρθε νέο mail στις 15.25 μμ!!! με ορθή επανάληψη της πρόσκλησης για ψηφοφορία μέχρι την 15.30μμ!!!!!. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, το μέλος από την αντιπολίτευση και την Παράταξη ΜΠΡΟΣΤΑ δεν ήταν δυνατόν στο 5λεπτο χρόνου που εντελώς παράνομα και αντιδημοκρατικά μου παραχωρήθηκε, να ψηφίσω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Επίσης η αισθητική και η νοημοσύνη μου, μου απαγόρευσαν να συμμετέχω σε ένα θέμα που προσβάλει όλους τους δημότες και την νοημοσύνη τους.

Η προχειρότητα, η κακογουστιά, η διάκριση των επαγγελματιών και των πολιτών του δήμου Αιγιαλείας δεν ταιριάζουν στην παράταξη ΜΠΡΟΣΤΑ και σε εμένα προσωπικά.

Επειδή η Δημοτική Αρχή ζητάει στήριγμα στο ανοσιούργημα που έφτιαξε στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης μας σε νομοθετικά πλαίσια σαθρά και ανεφάρμοστα, την καλώ και εγώ, μαζί με τους νοήμονες πολίτες, να αφαιρέσει τα παράνομα και διαταρακτικά πασσαλάκια που κάνουν τη ζωή μας δύσκολη και προσβάλουν βάναυσα και διαρκώς την αισθητική μας όσο είναι καιρός.

Οι δημόσιοι χώροι δεν μπορούν να χάσουν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους με αφορμή την πανδημία και τα σχετικά μέτρα, ούτε να βιάζονται αποφάσεις συλλογικών οργάνων χωρίς προηγούμενη ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους συζήτηση.

Στην περίπτωσή μας οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής δεν αφορούν τους ελάχιστους επαγγελματίες της οδού Μητροπόλεως αλλά ακαθόριστο αριθμό πολιτών που χρησιμοποιούν την κεντρικότερη οδό της πόλης και ήδη εμποδίζονται με τα παραπάνω.

Καλείται η Δημοτική Αρχή να αφαιρέσει τα κολωνάκια και να επαναφέρει την οδό Μητροπόλεως στην πρότερη της κατάσταση άμεσα. Οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να είναι σύννομη και προς όφελος των πολιτών και του δήμου γενικότερα και όχι να ταλαιπωρεί τους πολίτες και να βιάζει την αισθητική τους με κακόγουστες επιλογές που δείχνουν παντελή αίσθηση μέτρου και γούστου.

Μαρία Ιατροπούλου
Δημοτική Σύμβουλος δημοτικής παράταξης ΜΠΡΟΣΤΑ
Μέλος της επιτροπής Ποιότητας Ζωής