Μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα για την Ημέρα της Γυναίκας

0
272

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε μήνυμα του για την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) αναφέρει τα εξής:

«Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών, στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα τους, στην ανάγκη η έννοια της ισότητας και ισοτιμίας να δικαιώνεται πλήρως, καθημερινά και στην πράξη.

[the_ad id=”46371″]

Τιμούμε την μητέρα, την σύζυγο, την αδελφή, την κόρη, κάθε γυναίκα σε κάθε σημείο της γης που αγωνίζεται για να κατοχυρώσει το δημοκρατικά αυτονόητο: Την ισότητα στις ευκαιρίες, την ισοτιμία στο κοινωνικό σύνολο, τον σεβασμό στην προσωπικότητα της.

Και είναι, παράλληλα, μια ευκαιρία ώστε ν’ ακουστεί δυνατά το μήνυμα της ισότητας των φύλων στην κοινωνία, στην εργασία, στην πολιτική συμμετοχή, αλλά και το μήνυμα κατά της ενδοοικογενειακής βίας, κατά κάθε συμπεριφοράς που περιορίζει, προσβάλλει και υπονομεύει την προσωπικότητα της γυναίκας και τις ελευθερίες της.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η ισότιμη πρόσβαση των γυναικών σε κάθε πτυχή και έκφανση του δημόσιου και κοινωνικού χώρου είναι αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής μας. Παράλληλα, με δομές στήριξης των γυναικών, με πρωτοβουλίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα της γυναίκας αλλά και την ένταξη της στην αγορά εργασίας, αλλά και με δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, είμαστε στην πλευρά της προάσπισης των δικαιωμάτων και ελευθεριών της.

Αυτό είναι το χρέος όλων μας απέναντι στην ουσιαστική ισότητα, στη δικαιοσύνη, στη δημοκρατία και στην κοινωνική πρόοδο».

 

[the_ad id=”52195″]