Μήνυμα της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» για την επέτειο του Πολυτεχνείου

0

Η 17η Νοεμβρίου είναι μία από τις κορυφαίες στιγμές υπεράσπισης υψηλών αξιών και ιδανικών του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας και των εργαζόμενων. Συμβολίζει την αντίσταση, την κατηγορηματική άρνηση υποταγής σε αυταρχικά καθεστώτα αλλά και τον διαχρονικό αγώνα για Δημοκρατία, Ελευθερία, Παιδεία και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Τα μηνύματα καθίστανται άκρως επίκαιρα, σε μία εποχή που η εξάπλωση του covid-19 απειλεί την εργασία, την παιδεία, την ίδια τη ζωή.

Η υπεράσπιση των αξιών που πρεσβεύει η Επέτειος απαιτεί διαρκή εγρήγορση από όλους. Τα ιδεώδη του Πολυτεχνείου θα πρέπει να αποτελέσουν γνώμονα για τη στάση ζωής και τις αποφάσεις μας.

Η επικεφαλής Βασιλική Ψυχράμη και τα μέλη της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και ευελπιστούμε πως θα καλυτερεύσουν οι συνθήκες έτσι ώστε του χρόνου να τους τιμήσουμε όπως τους αξίζει. Πιστεύουμε δε πως το μήνυμα της Εξέγερσης δεν σβήνει. Παραμένει ζωντανό ακόμη και χωρίς συγκεντρώσεις, ώσπου η απειλή της πανδημίας να αφανιστεί. Και τότε όλοι μαζί, συναγωνιστές, μπορούμε να ενώσουμε τις γροθιές μας ενάντια σε οτιδήποτε απειλεί την Ελευθερία και τη Δημοκρατία μας.

Ας ενστερνιστούμε τον άνθρωπο σύμβολο της Δημοκρατίας Μανώλη Γλέζο, που σε κάθε φάση του μας παραδειγμάτισε να αγωνιζόμαστε. Και πόσο ταιριάζει στις σημερινές συνθήκες η φράση αλληλεγγύης που είχε ως «φάρο» στη ζωή του… Σύμφωνα με μαρτυρίες του, τις παραμονές των εκτελέσεων από τους Γερμανούς αλλά και πριν από κάθε μάχη, με τους συναγωνιστές του έλεγαν «εάν εσύ ζεις, μη με ξεχάσεις»…

Κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του μέσα σε αυτή τη δίνη. Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε ώστε να παραμείνει όρθια η κοινωνία μας και την επόμενη μέρα…