Μήνυμα Χριστίνας Αλεξοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

0
51

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που καθιερώθηκε λόγω της 7ης Απριλίου 1948, ημέρας ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υπάρχει για να αφυπνίζει τους λαούς και τις χώρες του κόσμου για τα σημαντικά προβλήματα δημόσιας υγείας που τους απασχολούν. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αφιερώνεται στον πλανήτη ολόκληρο, επιδιώκοντας να εστιάσει στις επείγουσες αποφάσεις που χρειάζεται μετά την πανδημία, για τη διατήρηση υγιών κοινωνιών στο κόσμο.

Όλα όσα ζήσαμε και ζούμε κατά την παγκόσμια πανδημική κρίση, έδειξαν ασφαλώς τη δύναμη της επιστήμης, αλλά ανέδειξαν και τις μεγάλες ανισότητες μεταξύ χωρών και κοινωνιών, απέναντι στην επιτακτική πλέον ανάγκη δίκαιης και βιώσιμης δημόσιας υγείας.

Στη χώρα μας η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την πανδημία, δαπάνησε πάνω από 20 δις για τη δημόσια υγεία, χωρίς να κινδυνεύσει το ΕΣΥ και πρόσθεσε έμψυχο δυναμικό και εξοπλισμό σε όλες τις δομές υγείας της χώρας. Συνεχίζουμε με πίστη στο όραμα «Υγεία για όλους» κάνοντας σοβαρά βήματα που δεν θέτουν σε κίνδυνο τη δημοσιονομική πορεία της χώρας, με την ευχή να γιορτάζουμε του χρόνου την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, χωρίς την παραμικρή απειλή και με προσήλωση στη βιωσιμότητα της δημόσιας υγείας.