«Μικρή Παρέα»: το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης που κερδίζει την αγάπη των μικρών και την εμπιστοσύνη των γονιών!

0
212

«Μικρή Παρέα»: το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης που κερδίζει την αγάπη των μικρών και την εμπιστοσύνη των γονιών!

ΔΩΡΕΑΝ φροντίδα, φιλοξενία και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά ηλικίας από 5 – 12 ετών

Στην καρδιά της πόλης του Αιγίου, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μια παρέα αλλιώτικη από τις άλλες άνοιξε την αγκαλιά της για να υποδεχτεί τους μικρούς της φίλους. Μια Μικρή Παρέα, καμωμένη από μεράκι και αφοσίωση θέλησε να προσφέρει στους Αιγιαλείς ένα χώρο όπου τα παιδιά θα παίζουν και θα εκφράζονται δημιουργικά ενώ οι γονείς θα μπορούν να απολαμβάνουν μερικές ώρες ξεγνοιασιάς και οι ίδιοι, γνωρίζοντας ότι τα παιδιά τους βρίσκονται στα σωστά χέρια!

«ΓΝΩΡΙΜΙΑ» ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΕΑ

Με την βοήθεια των έμπειρων και καταρτισμένων συνεργατών βήμα –βήμα ξεκίνησαν οι πρώτες δραστηριότητες: Μουσικοκινητική Αγωγή, Κατασκευές, Χειροτεχνίες, Επιτραπέζια Παιχνίδια, Θεατρική Αγωγή, Ζωγραφική, Χορογραφίες, Ρομποτική, Ντοκιμαντέρ, Αγγλικά, Ιαπωνικά, κ.α. Τα παιδιά κατέκλυζαν τον χώρο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Η Μικρή Παρέα» με τον ενθουσιασμό και τα γέλια τους. Κάθε βδομάδα ήταν αφιερωμένη σε μια διαφορετική θεματική. Η αλλαγή των εποχών, οι θρησκευτικές εορτές, οι Εθνικές Εορτές και οι Παγκόσμιες Ημέρες έδιναν την έμπνευση των θεμάτων κι όλοι οι εκπαιδευτικοί δημιουργούσαν δραστηριότητες βασισμένες σε αυτά.

Τα παιδιά έμαθαν για τα συναισθήματα, τον σχολικό εκφοβισμό, το ζωικό βασίλειο, άκουσαν κομμάτια κλασσικής μουσικής και προσπάθησαν να αποτυπώσουν με χρώματα το συναίσθημα που τους έβγαζε ή προσπάθησαν να το εκφράσουν μέσα από την κίνηση του σώματός τους. Με διάφορες τεχνικές χειροτεχνίας έμαθαν να φτιάχνουν χιονάνθρωπους, καρναβαλικά στεφάνια, κρεμαστά για τον τοίχο, την Κυρά Σαρακοστή κι ένα σωρό άλλο καλλιτεχνήματα. Γνώρισαν το παιχνίδι της σιωπής, τα μουσικά όργανα, το μπάτμιντον, χόρεψαν ζούμπα, άκουσαν όμορφα παραμύθια, έμαθαν για τον προγραμματισμό που είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ρομπότ, έμαθαν λέξεις στα αγγλικά ή τα ιαπωνικά και δραματοποίησαν ολόκληρο το έργο του Καμίλ Σεν Σανς «Το Καρναβάλι των Ζώων».

Ξαφνικά τα απογεύματά τους για 4 ώρες μεταμορφώθηκαν. Τα παιδιά είχαν ένα μέρος να πάνε για να συναντήσουν τους φίλους τους, να παίξουν και να δημιουργήσουν.

Κι όλα αυτά χωρίς να επιβαρύνεται καθόλου η οικογένεια αφού το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Η Μικρή Παρέα» χρηματοδοτείται από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Έτσι εντελώς δωρεάν τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να μάθουν όλα αυτά τα ωραία και ενδιαφέροντα πράγματα φέτος ενώ κάποια από αυτά θα συνεχίσουν και την ερχόμενη χρονιά με καινούργια διάθεση και περιεχόμενο δραστηριοτήτων.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΚΔΑΠ) «Η ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΕΑ» ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση και αφορά στην παροχή ΔΩΡΕΑΝ θέσεων φροντίδας, φιλοξενίας και δημιουργικής απασχόλησης σε παιδιά ηλικίας από 5 – 12 ετών.

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ το πρόγραμμα

Α. Μητέρες που έχουν παιδιά ηλικίας από 5 – 12 ετών

Β. Άτομα (γυναίκες ή άνδρες) που έχουν την επιμέλεια παιδιών

Γ. Άνδρες που βρίσκονται σε χηρεία

Ποιο είναι το χρονικό διάστημα του προγράμματος

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 11 μηνών.  Ξεκινάει από 1η Σεπτέμβρη του 2020 και τελειώνει στης 31 Ιουλίου του 2021.  Καθημερινά – εκτός Σαββάτου και Κυριακής – τα παιδιά έχουν την δυνατότητα για τέσσερις (4) ώρες κάθε μέρα να παρακολουθούν διάφορες δραστηριότητες ανάλογα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Τι δραστηριότητες περιλαμβάνει

Το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης με επωνυμία «Η ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΕΑ» έχει ως κύριο σκοπό τη σωστή αξιοποίηση του ελευθέρου χρόνου των παιδιών, μέσω πληθώρας αθλητικών, καλλιτεχνικών & διαθεματικών δραστηριοτήτων, που θα διευρύνουν και θα προάγουν τις δεξιότητες και τις κλίσεις τους σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας και θα τα βοηθήσουν στην ομαλή κοινωνικοποίηση τους, καθώς και την εξυπηρέτηση των γονέων.

Η απασχόληση παρέχεται μέσω θεματικών ωριαίων δραστηριοτήτων στους παρακάτω τομείς :

  • Εικαστικές τέχνες – Ζωγραφική
  • Θεατρική & Συναισθηματική αγωγή
  • Αφήγηση παραμυθιών
  • Αθλητικές δραστηριότητες
  • Χειροτεχνίες
  • Κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά
  • Δημιουργική απασχόληση μέσω πληθώρας παιχνιδιών
  • Παιδικά προγράμματα Η/Υ και Ρομποτική
  • Μουσικοκινητική – Μουσικοθεραπεία
  • Χορογραφίες

Πότε αρχίζουν οι εγγραφές

Οι εγγραφές εισαγωγής στο πρόγραμμα ξεκινούν αυτές τις μέρες! Την διαδικασία της εγγραφής την αναλαμβάνει η «Μικρή Παρέα» εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

«Οι ενδιαφερόμενοι για να μπορέσουν να ενημερωθούν και να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μας!

Έλα να μας γνωρίσεις, έλα να ενημερωθείς, Έλα να συμμετέχεις

Έλα να γίνεις και εσύ κομμάτι της καρδίας μας»

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΩΝ 8, ΑΙΓΙΟ (1ος όροφος φροντιστηρίου Κωστάρα).

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2691600749, 6970 515688, 10:00–21:00 όλες τις ημέρες.

Facebook: mikriparea     &     Email: mikriparea@mail.com