Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αιγιώτης πρωταθλητής ποδηλασίας Παναγιώτης Χριστόπουλος στον διεθνή αγώνα αντοχής

0
1571

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αιγιώτης πρωταθλητής ποδηλασίας Παναγιώτης Χριστόπουλος στον διεθνή αγώνα αντοχής απόστασης 135 χιλιομέτρων το περασμένο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Χριστόπουλος αγωνίστηκε με τα χρώματα της Γερμανικής του ομάδας RV Pfeil Magstadt 1905 μαζί με 3 Γερμανούς συναθλητές του, οι οποίοι και τον υποστήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχοντας σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία του αυτή.

 

Ο Χριστόπουλος προσπάθησε πολλές φορές να «αποσπαστεί» από το μεγάλο μέρος του γκρουπ, με τις επιθέσεις του να «αποκρούονται» είτε από τους πολύ δυνατούς Bούλγαρους, είτε από τους επίσης πολύ δυνατούς Έλληνες αθλητές από άλλες ομάδες. Στο 93ο χιλιόμετρο, σε μία δυνατή ανάβαση ο αιγιώτης πρωταθλητής, κατάφερε να φύγει μπροστά και μόνο ο Bούλγαρος Ivan Aji, κατάφερε να τον ακολουθήσει. Μερικά χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό ο Χριστόπουλος με ακόμα μία επίθεση, κατάφερε να «ξεφορτωθεί» τον Bούλγαρο αθλητή με αποτέλεσμα να πάρει μία ακόμα σημαντική νίκη στην ποδηλατική του καριέρα.

Ο Παναγιώτης Χριστόπουλος σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο filodimos.gr τόνισε τα εξής : “Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την νίκη μου αυτή, ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και το χάρηκα πραγματικά. Θέλω να ευχαριστήσω τους Γερμανούς συναθλητές  από την ομάδα μου που με στήριξαν στον αγώνα, καθώς φυσικά τους χορηγούς μου και το κατάστημα «To podilato» του Νικηφόρου Κουρή. Επίσης να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Χρήστο Βολικάκη που με έχει ανεβάσει επίπεδο τους τελευταίους μήνες. Στόχος μου είναι ό,τι αγώνες απομένουν στο Ελληνικό καλεντάρι και απώτερος στόχος ένα συμβόλαιο με μία επαγγελματική ομάδα του χρόνου στο εξωτερικό”.

[the_ad id=”46704″]