Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στον «Απόλλωνα», πραγματοποιήθηκε η πρώτη κοπή πίτας του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου. Στις 10.45 ακριβώς, ο μόνος Σύλλογος  που αρχίζει κανονικά την εκδήλωση του χωρίς να περιμένει ποτέ να περάσει το φιλολογικό τέταρτοPITA-XOR2, ξεκίνησε με χορούς Ελληνικούς, γνωστούς και άγνωστους, αφού μερικοί από τους χορούς παρουσιάζονται πρώτη φορά στην περιοχή μας, το πρόγραμμά του  που περιελάμβανε και θρησκευτική τελετή και πίτα για τους χορευτές και για τους πολλούς γονείς και φίλους του Ομίλου.

Εννέα συνολικά τμήματα χόρεψαν και τραγούδησαν χορούς και τραγούδια που τους παρουσίασαν 200 τουλάχιστον χορευτές όλων των ηλικιών. Ανάμεσά τους και τρία τμήματα ενηλίκων ενώ άλλα τρία θα παρουσιάσουν το δικό τους πρόγραμμα την άλλη Κυριακή στις 9/2/2020 με έναρξη στις 10.45. Στο τέλος της θρησκευτικής τελετής στις 9/2, που ελπίζεται να τιμήσει με την παρουσία του ο ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Ιερώνυμος, θα δοθούν αναμνηστικά στους επιτυχόντες χορευτές στα Πανεπιστήμια.

PITA-XOR3Μετά τους Στεριανούς ακολούθησε ο λόγος του προέδρου, η θρησκευτική τελετή, το κόψιμο κι το μοίρασμα πίτας που είχε δύο φλουριά που αντιστοιχούσαν σε μία μπλούζα (Marina;s fashion) και σε ένα ζευγάρι ασημένια σκουλαρίκια (προσφορά ανωνύμου).

Συνέχισαν δε παιδιά  Δημοτικού με τραγούδια της Δ. Σαμίου, το 3ο έτος Πέμπτης με χορούς Θράκης, το 5ο Τρίτης με χορούς Κυκλάδων και το 3ο Δευτέρας με χορούς Κυθήρων. Είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα με χορούς Λέρου από ενήλικες της Πέμπτης, με την Α΄Δημοτικού σε χορούς Θάσου, με τους Ενήλικες της Τρίτης σε χορούς Μ. Ασίας και με τους ενήλικες της Τετάρτης σε χορούς Αν. Ρωμυλίας. Έκλεισε δε το πρόγραμμα με Χασαπιές και με πολλές ευχές.