Με την Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Τσουκαλά συναντήθηκε, ο Επικεφαλής του Συνδυασμού «Εμπορική Ενότητα», Λάμπης Παπαδόπουλος, στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων για την ανάκαμψη της Τοπικής Αγοράς και οικονομίας και την προσέλκυση κόσμου, με στόχο η Αιγιάλεια να γίνει προορισμός

Η κ. Τσουκαλά ανέφερε την προσπάθεια που γίνεται από πλευράς της, εν όψει Χριστουγέννων, το Αίγιο να γίνει πόλος έλξης για  περισσότερο κόσμο και ήδη απ’ ότι είπε από τις συμμετοχές σχολείων και ξένων που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να επισκεφτούν την πόλη μας την περίοδο των εορτών, πάει πολύ καλά η όλη διοργάνωση!

Πάνω σε αυτό ο κ. Παπαδόπουλος, ενώ τη συνεχάρη για την προσπάθεια που κάνει, ιδιαίτερα για το πάρκο των Χριστουγέννων, δεν μπορούσε όμως να μην αναφέρει με ταπεινότητα, ευγένεια αλλά και με ευθύτητα, μεταφέροντας τον σφυγμό της αγοράς αλλά και της τοπικής κοινωνίας, πως υπάρχουν αντιδράσεις για το στολισμό της πλατείας Αγίας Λαύρας που έγκειται σε δύο σημεία. Το πρώτο είναι, ότι πολλοί Έμποροι αλλά και μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, οι οποίοι ως είθισται έχουν συνδυάσει τα Χριστούγεννα με την φάτνη, τον Άγιο Βασίλη, το καραβάκι, το στολισμένο δέντρο που αν και εισαγόμενο από το  εξωτερικό, έχει ενσωματωθεί στα ελληνικά δεδομένα των ημερών, διαμαρτύρονται έντονα από τη μη ύπαρξη αυτών των στοιχείων. Τόνισε πως προσωπικά δεν τον ενοχλεί και αποδέχεται (όπως θεωρεί και κάθε νοήμων νους) το “διαφορετικό”, το “ιδιαίτερο”, το “ειδικό”, αρκεί να υπάρχει στην κεντρική πλατεία, ως το πρώτο σημείο μιας πόλης που βλέπουν όλοι,  το “Κεντρικό νόημα – πυρήνας ” και γύρω από αυτό όλοι οι “δορυφόροι” του. Αυτό που διδαχθήκαμε από τη χριστιανική θρησκεία και την παράδοση. Αυτό που θα μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας, «την ενανθρώπηση του Χριστού μας’. Το δεύτερο, αφορά το καθαρά Εμπορικό κομμάτι. Το αν δηλαδή αυτού του είδους ο στολισμός είναι ικανός να προσελκύσει γονείς με παιδάκια και γενικότερα εν δυνάμει αγοραστικό κοινό ώστε να τονωθεί η επισκεψιμότητα των μαγαζιών της πλατείας και του κέντρου, ή θα έχουμε αρνητικά αποτελέσματα με ότι αυτό συνεπάγεται για τα καταστήματά μας!

Δεσμεύτηκε ως επερχόμενη διοίκηση πως θα υπάρχει αγαστή συνεργασία για την καλυτέρευση της εικόνας της πόλης μας και πως θα συνεχίζει πάντα να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση, έχοντας ως βασικό στόχο τη διαφύλαξη και προαγωγή των επαγγελματικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών συμφερόντων των συναδέλφων Εμπόρων αλλά και των συμπολιτών μας! Η συζήτηση έκλεισε σε φιλικό κλίμα με την ανταλλαγή ευχών, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων!