Παρέα ανακυκλώνουμε!! Το σύνθημα και το μήνυμα παράλληλα που θέλει να περάσει η Κοιν.Σ.Επ Π.Α.Ρ.Ε.Α  στους συνδημότες μας.

Άλλωστε η ανακύκλωση είναι και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων!! Η καθαρή πόλη δεν μπορεί να γίνει από την μία στιγμή στην άλλη. Χρειάζονται προσπάθειες. Αυτό που γίνεται εδώ και λίγες μέρες στην πόλη μας είναι μόνο ένα μικρό λιθαράκι στο τι μπορεί να ακολουθήσει στην συνέχεια. Το μέλος της Κοιν.Σ.Επ  Βασίλης Ρίτης μίλησε στο aigialeiapress και στην Ιωάννα Δημουλά για την προσπάθεια που γίνεται και βασίζεται όλη προς το παρόν στον εθελοντισμό.

[the_ad id=”46371″]

Ό κ. Ρίτης είπε πως βλέποντας το δυσεπίλυτο θέμα των σκουπιδιών που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες την  πόλης, μαζί με άλλα τέσσερα μέλη  και παίρνοντας ως πρότυπο ένα παρόμοιο μοντέλο που λειτουργεί στην Πάτρα δημιούργησαν αυτή την ομάδα. Ως αρχή βρέθηκαν πέντε γωνίες ανακύκλωσης  σε ιδιωτικούς χώρους από (ενεργούς πολίτες)που έδωσαν τα εξής σημεία:

1)Ανδρέου Λόντου

2)Βενζινάδικο Οικονόμου επί της Π.Ε.Ο στην Ελίκη

3)Βενζινάδικο Οικονόμου (μπαίνοντας στο Αίγιο από Ροδοδάφνη

4)Τελωνείο

5)Στα γραφεία της Κοιν.Σ.Επ Π.Α.Ρ.Ε.Α επί της Επισκόπου Τιμοθέου και Παναγιωτοπούλων

Η κινητή μονάδα ανακύκλωσης τα συλλέγει και τα διαχωρίζει και στην συνέχεια αποθηκεύονται έως ότου μαζευτούν αρκετά και  έρθουν να τα πάρουν  οι εταιρίες με τις οποίες υπάρχει  σύμβαση.

Η πράσινη γωνιά όπου γίνεται η αποθήκευση του υλικού είναι η πρώην Ξυλεμπορική. Ο χώρος παραχωρήθηκε από τον Νικόλαο Αποστολόπουλο και ΣΙΑ Ο.Ε  Απέναντι από το βενζινάδικο του Σεργιαννίδη, περίπου στα εκατό μέτρα.

[the_ad id=”46274″]

Εκεί ο καθένας μπορεί να πάει από τις εννέα το πρωί έως το βράδυ και να αφήσει στο κοντέινερ που υπάρχει ανακυκλώσιμα υλικά, γυαλί, πλαστικό, ηλεκτρικές συσκευές, παλιά κομπιούτερ, κ.λ.π

Όπως είπε ο κ. Ρίτης μετά την προγραμματική σύμβαση ( σύμφωνα με συζητήσεις με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας)θα γίνει ένα επιπλέον  σημείο( μια γωνία ανακύκλωσης) στην Ακράτα καθώς εκεί υπάρχουν εθελοντές που θα ενημερώνουν και θα προσέχουν το σημείο. Ένα επιπλέον σημείο θα δημιουργηθεί από τον Δήμο στο Γήπεδο όπου πολλοί που αθλούνται ή που φέρνουν τα παιδιά τους θα μπορούν να κάνουν ανακύκλωση. Τέλος θα δημιουργηθεί ένα ακόμα σημείο στην λαϊκή αγορά.

[the_ad id=”46274″]

Κλείνοντας την συζήτηση μας κοινή πεποίθηση των μελών της Κοιν.Σ.Επ που σήμερα αριθμεί πάνω από σαράντα εθελοντές, είναι να γίνουν πράξη όλα αυτά. Πρέπει όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά να καταλάβουμε πως η ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων μας. Κάτι που σε άλλα κράτη είναι αυτονόητο εδώ είναι το ζητούμενο.

Ας δούμε την συνέντευξη αλλά και πλάνα από το σημείο αποθήκευσης!!

Της Ιωάννας Δημουλά

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]