Με μια ξεχωριστή, άψογα οργανωμένη και ιδιαίτερα όμορφη εκδήλωση ξεκίνησε τις δράσεις του ο Χορευτικός Όμιλος Καμαρών για την καλοκαιρινή περίοδο.

xok-2 (2)Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του πολυβραβευμένου συγγραφέα Γιάννη Καλπούζου «Ραγιάς, μέρες και νύχτες 1821», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μάη, στο Πολύκεντρο θέατρο στο Αίγιο (Μυρτιά, οδός Ψαρών) με την σημαντική συνεργασία του ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιάλειας, της δημοτική βιβλιοθήκη «Γεώργιος Παναγόπουλος», των εκδόσεων Ψυχογιός και του Coboo bookshop-cafe.

Παρόντες δεκάδες συμπολίτες, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, η βουλευτής Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος (που άνοιξε την εκδήλωση με την μεστή ομιλία του) καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στο 1ο μέρος, ο Γιώργος Γεωργόπουλος παρουσίασε με εξαιρετικό τρόπο το ιστορικό υπόβαθρο, τα λαογραφικά στοιχεία, τους τόπους, την εξέλιξη της ιστορίας, τους χαρακτήρες καθώς και τη συνομιλία του κειμένου με το παρόν.

Στο 2ο μέρος ο Γιάννης Καλπούζος με τον μοναδικό τρόπο του, μετέφερε τους θεατές στο παρελθόν, άγγιξε ευαίσθητες χορδές αλλά και φανέρωσε αλήθειες και γνώσεις που διαπίστωσε από την μεγάλη έρευνά του.

Στον καθηλωτικό λόγο του συνέπραξαν η υπέροχή αφήγηση αποσπασμάτων από τη Ντόρα Μακρυγιάννη (ηθοποιό) και τον Βασίλη Λάγιο (εκπαιδευτικό). Και στα δύο μέρη ο λόγος διανθίστηκε με ιστορικά τραγούδια από την Πελοπόννησο, στο ένα μάλιστα ακούστηκαν οι στίχοι από το 1821, όπως τα βρήκε ο συγγραφέας.

xok-3Τη μουσική απέδωσε εξαιρετικά τετραμελής παραδοσιακή ορχήστρα (Φάνης Φωτόπουλος: κλαρίνο, Γιάννης Οικονόμου: βιολί, Ελένη Παπαπροκοπίου: λαούτο, Παναγιώτης Στούρας: ακορντεόν) και τους χορούς παρουσίασε λιτά και δωρικά το εφηβικό τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Καμαρών.

Οι συμμετέχοντες κέρδισαν το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκόμενων που έμειναν όλοι μέχρι το τέλος και αποχώρησαν ενθουσιασμένοι για την οργάνωση, την πολιτισμική δυναμική και την παρουσίαση.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Γιώργος Σιακκής (εκπ/κος Φ.Α., Msc Πολιτισμικής διοίκησης, MA εκπ/κης πολιτικής).

Μετά το τέλος ο συγγραφέας υπέγραψε βιβλία που διέθεσε το Coboo bookshop-cafe ενώ οι συμμετέχοντες και φίλοι των διοργανωτών συνέχισαν με ένα γλέντι –συνοδεία της ορχήστρα- μέχρι τις βραδινές ώρες.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν: café Momento, Κουρείον Β. Τσεκούρας, Οπωροκηπευτικά «Το Μανάβικο», «Αλμύρα» παραλία Ελαιώνα, Αρτοποιείο Τηλιγάδης, «Αν» παραλία Τέμενης, «Λέλα» παιδικά υποδήματα, Φάκος-Χριστόπουλος (energylines – Gasline group), «Αστεροειδής» βότανα-μπαχαρικά, Manolia, «Στη… Λαδόκολλα».

Η συνέχεια για το Χορευτικό Όμιλο Καμαρών έχει μια μικρή γιορτή λήξης όπου θα παρουσιαστεί ένα μέρος της δουλειάς που γίνεται σε όλα τμήματα (εφηβικά, ενηλίκων και παραστάσεων) κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ωστόσο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η θεματική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου από το Χορευτικό Όμιλο Καμαρών με τη συμμετοχή και συνεργασία της σπουδαίας παραδοσιακής ορχήστρας «ΧΟΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ» ενώ συζητείται και η συμμετοχή σε παράσταση τον Αύγουστο με μια ακόμα παραδοσιακή ορχήστρα.