Μια πολύ όμορφη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι φίλοι του οδοντωτού, που συμμετείχαν στο βιωματικό εργαστήριο «Αφήνω Ίχνη» στο σταθμό του Οδοντωτού στη Ζαχλωρού το Σάββατο 28 Μαΐου.

afinoixni-2Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εν Συρμώ – Οδοντωτός το τρένο της τέχνης» μέσω από την ενταγμένη πράξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α στο τοπικό πρόγραμμα της ΟΤΔ «Αχαΐα – Αναπτυξιακή Α.Ε. και την υποστήριξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

afinoixni-3Ο γραφικός σταθμός του Οδοντωτού «Μέγα Σπήλαιο» στη Ζαχλωρού «ζωντάνεψε» μέσα από τα παιδικά χαμόγελα και τις φωνές των παιδιών, τα οποία συμμετείχαν στη δράση. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη σωστή διαχείριση των πλαστικών απορριμμάτων από τη χημικό Ελευθερία – Δανάη Σταματοπούλου καθώς και για τη μοναδικότητα της προστατευόμενης περιοχής του Βουραϊκού από τους υπεύθυνους της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού & Προστατευόμενων Περιοχών Βόρειας Πελοποννήσου.

Επίσης, δημιούργησαν ευφάνταστες κατασκευές εμπνευσμένες από τον οδοντωτό, ζωγράφισαν και απασχολήθηκαν δημιουργικά με την εικαστικό Μαργαρίτα Γούτου. Η επιστροφή με τον οδοντωτό, χορηγίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ήταν το ιδανικό κλείσιμο γι’ αυτή την όμορφη δράση, ενώ όσοι συμμετείχαν πήραν αναμνηστικά δώρα.

afinoixni-4Οι εκδηλώσεις χρηματοδοτούνται  στο πλαίσιο παρεμβάσεων Δημοσίου χαρακτήρα του Υπομέτρου 19.2 του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020, που υλοποιεί η ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. στο Νομό Αχαΐας (Μέτρο 19 Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020).