Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2o Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (Π.Ο.Λ.).

0

Στις 15 & 16 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 2o Συνέδριο της  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ  (Π.Ο.Λ.). που συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στα Καμένα Βούρλα του Νομού Φθιώτιδας.

Από την Ένωσή μας που είναι ιδρυτικό μέλος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ (Π.Ο.Λ.) παρέστησαν, ο Πρόεδρος της Ένωσής μας και Α΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Λ. Πλαστουργός Χαράλαμπος, ο Γενικός Γραμματέας Τσιονάκας Θωμάς, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης και Ταμίας στην Π.Ο.Λ. Ρόζος Γεώργιος, ο Οργανωτικός Γραμματέας Γιάχος Χρήστος όπου κατά τις εργασίες του συνεδρίου και μετά από ψηφοφορία ήταν και μέλος του Προεδρείου αυτής.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο το συναδέλφου Αθανάσιου Δεσλή.

Χαιρετισμούς απεύθυναν: ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών, ο Βουλευτής ΚΚΕ Παπαναστάσης Νικόλαος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Καρακάντζας Αθανάσιος, ο Δήμαρχος Λοκρών Ζεκέντες Αθανάσιος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σιαλμάς Βασίλειος, το Μέλος της Κ.Ε ΚΚΕ Γαρδίκης Νικόλαος. Επίσης Χαιρετισμούς απέστειλαν, ο Υπουργός Οικονομικών Σταικούρας Χρήστος, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Τριαντόπουλος Χρήστος, οι Βουλευτές Φθιώτιδας Ν.Δ Κοτρωνίας Γεώργιος, Χειμάρας Θεμιστοκλής, οι Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ Σαρακιώτης Γιάννης, Στραβιδόπουλος Θράσος, η βουλευτής του ΜΕΡΑ25 Μπακαδήμα Φωτεινή καθώς και το μέλος Π.Ο.Ε.Σ. Μωραΐτης Αθανάσιος.

Κατά την ομιλία ο πρόεδρος της Ένωσης μας ευχαρίστησε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τον πρόεδρο της Ένωσής Φθιώτιδας Γιώργο Γιαταγάνα για την φιλοξενία και τη άψογη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Αναφέρθηκε εν συνεχεία για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ  ΚΔ ΕΛΛΑΔΟΣ στην ίδρυση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ (Π.Ο.Λ.) αλλά και στην προσπάθεια φίμωσης μέσω συνδικαλιστικών αποκλεισμών.

«Αποδείξαμε πρώτοι εμείς σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο μαζί με όλους εσάς πως υπάρχει και άλλος δρόμο για να  επαναπροσδιοριστεί το διεκδικητικό πλαίσιο υπέρ των συναδέλφων. Να εμφανιστεί η συμμετοχή, να εμφανισθεί το ουσιαστικό, το πρακτέο, ώστε να παραχθεί έργο.  Και όταν λέμε έργο δεν εννοούμε συντεχνίες. Τα τελευταία γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν τιμούν το συνδικαλιστικό κίνημα και τα  στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Ο καιροσκοπισμός, η προσωπικής προβολή, η προσπάθεια συνδιοίκησης είναι μόνο μερικοί από τους λόγους όπου όλοι κάνουν λόγο για ιδιοτελή συνδικαλισμό.

Συνέχισε λέγοντας, γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι σε κάποιους συγκεκριμένους κύκλους, δεν είμαστε αρεστοί. Αυτό  για την  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ και την προοπτική της είναι τίτλος τιμής. Όπως είπε και ο  Μαχμάτα Γκάντι  « Πρώτα σε αγνοούν μετά σε κοροϊδεύουν μετά σε πολεμούν και μετά τους νικάς» έχουμε περάσει στο τρίτο στάδιο πλέον, αυτό του πολέμου. Είτε με τη προσπάθεια κατάργησης νόμιμων σωματίων εν μια νυχτί με φωτογραφικές διατάξεις, είτε με προσπάθεια φίμωσης μας μέσω πολιτικών αποκλεισμών, είτε  με την  δίωξη μελών των Δ.Σ των Ενώσεων μας.

Αγαπητές αγαπητοί σύνεδροι,

Χαράζουμε πορεία στη νέα εποχή, για υγιή συνδικαλισμό, με γνώση, ορθολογικότητα και αξιολόγηση των προβλημάτων, έτσι ώστε οι προβληματισμοί και τα αιτήματα των συναδέλφων να πάρουν επίσημη μορφή μέσω της όχλησης, ενημέρωσης της πολιτικής στρατιωτικής Ηγεσίας.

Κλείνοντας θέλω και εγώ με την σειρά μου να συλλυπηθώ την οικογένεια του συναδέλφου Αθανασίου Δεσλή, ας είναι ο τελευταίος συνάδελφος που φεύγει τόσο πρόωρα από κοντά μας».

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο  Β΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης  και Ταμίας στην Π.Ο.Λ. Ρόζος Γεώργιος, όπου συλλυπήθηκε και αυτός την οικογένεια του συναδέλφου Αθανασίου Δεσλή, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τον πρόεδρο της Ένωσής Φθιώτιδας Γιώργο Γιαταγάνα για την φιλοξενία και τη άψογη διεξαγωγή του συνεδρίου και τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την αλλαγή του καθεστώτος των μεταθέσεων, τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου στα πρότυπα των άλλων Σωμάτων Ασφαλείας, το οποίο θα προκύψει από την συνεργασία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς.

ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ – ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ – ΑΧΑΪΑΣ – ΗΛΕΙΑΣ