ΑΞΙΟΣ !!!! Ο ΝΕΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ.

Πλήθος λαού κατέκλυσε την Πλατεία Αγ. Λαύρας την Κυριακή 23/11/2019, για να υποδεχθεί τον νέον Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, στις 11.00 το πρωϊ.  Μεταξύ αυτών και ο Αρχιεπίσκοπος περιστοιχιζόμενος από πολλούς Επισκόπους, αλλά και ο παραιτηθείς Μητροπολίτης Κος Αμβρόσιος. Ήσαν επίσης όλα σχεδόν τα Σχολεία με τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες τους αλλά και 15 αγόρια και 20 κορίτσια του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου.

Ο Περιφερειάρχης μαζί με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας υποδέχθηκαν τον νέο Μητροπολίτη Κο Ιερώνυμο Κάρμα, στο ύψος της  Ακράτας.  Στην πλατεία Αγ. Λαύρας ο Δήμαρχος χαρακτήρισε την ημέρα ιστορική και πολύ σημαντική διότι το Αίγιο υποδέχεται με αισθήματα σεβασμού, αγάπης και τιμής τον νέο του πνευματικό ηγέτη, έναν εξαίρετο κληρικό με κύρος και πνευματική καλλιέργεια. Εμφανώς συγκινημένος ο Κος Ιερώνυμος πήρε τον λόγο λέγοντας : < Όλο αυτόν τον καιρό, μετά την χειροτονία μου, σκέπτομαι πως ο Θεός μέσω πολλών ανθρώπων ενήργησε ώστε να λάβω από τα τίμια χέρια του Αρχιεπισκόπου τον τρίτο βαθμό της Ιεροσύνης. Σας διαβεβαιώνω ότι θα με έχετε οδηγό και σύντροφο σε ό,τι με χρειασθείτε. Σας αγκαλιάζω όλους. >

Μετά το τέλος της ομιλίας του, έγινε πομπή με κατεύθυνση τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό  της κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου, κατά το καθιερωμένο τυπικό. Έλαβαν μετά τον λόγο, ο προηγούμενος Επίσκοπος Κος Αμβρόσιος, ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης  και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και ενέργειας Κων. Χατζηδάκης.