Η δημοτική αρχή με το ξεκίνημα της θητείας της, καθημερινά αποδεικνύει ότι η διάθεση συνεργασίας είναι μόνο στα λόγια. Εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον νόμο Θεοδωρικάκου που αλλοιώνει την λαϊκή βούληση για απλή αναλογική και μάλιστα δεν αρκείται στις υπερεξουσίες που της δίνει ο αντιδημοκρατικός νόμος, αλλά επωφελείται και από δικαιώματα της μειοψηφίας μέσω της γνωστής συνεργασίας με τις δύο παρατάξεις της μειοψηφίας, Ποιοτική Αιγιάλεια και Αιγιαλέων Πόλις που εμφανίζονται με δύο ρόλους, άλλοτε σαν συμπολίτευση, άλλοτε σαν αντιπολίτευση. Και το χειρότερο, για να επιτύχει όχι μόνο τον έλεγχο στα σημαντικά συμβούλια όπως ΦΟΔΣΑ, ΔΕΥΑ κλπ., αλλά και να μην υπάρχει αντιπολιτευτική παρουσία σε αυτά, οχυρωμένη στην ισχυρή πλειοψηφία που απέκτησε στο δημοτικό συμβούλιο προχώρησε στην εκλογή των συμβουλίων αυτών με διαδικασίες παράτυπες.

Συγκεκριμένα ενώ ο νόμος λέει ότι τα 2/5 εκλέγονται από την μειοψηφία που σημαίνει ότι η μειοψηφία προτείνει και ψηφίζει τους εκπροσώπους της όπως και ο δήμαρχος τα 3/5, ο δήμαρχος πρότεινε και ψήφισε η πλεοψηφία του και για τους εκπροσώπους της μειοψηφίας.

Το αποτέλεσμα ήταν να βγει το ποθητό αποτέλεσμα του αποκλεισμού οποιασδήποτε παρουσίας στις σημαντικές επιτροπές του Δήμου ή στα Διοικητικά συμβούλια των δημοτικών επιχειρήσεων, από την αντιπολίτευση, η οποία εξοβελίστηκε από τις δύο παρατάξεις της κατ όνομα μειοψηφίας.

Το αποκορύφωμα ήταν ότι για την εκλογή δημοτικών συμβούλων και δημοτών για τα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων του Δήμου στάλθηκε πρόσκληση σε όλη την αντιπολίτευση να συναινέσει υποχρεωτικά πράγμα πρωτάκουστο και να προτείνει μέλη για τα 2/5 όπως προβλέπεται από το νόμο.

[the_ad id=”46371″]

Αφού δεν υπήρξε κοινή πρόταση όπως ήταν αναμενόμενο και σύμφωνα με το δικαίωμα κάθε παράταξης να μπορεί να επιλέγει πως θα διεκδικεί τη θέση της σε κάθε επιτροπή και με ποιους θα συμμαχεί ή όχι, δέχτηκε η δημοτική αρχή μεμονωμένες υποψηφιότητες από τις δύο παρατάξεις της “συγκυβερνώσας μειοψηφίας”, σε πλήρη αντίθεση και με αυτή την ίδια διαδικασία που υποστήριζε η δημοτική αρχή ότι ήταν σύμφωνη με το νόμο. Και το ερώτημα που προκύπτει γιατί αυτές οι μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής με το καλημέρα ανάληψης των καθηκόντων της; Δεν είχε κανένα λόγο να δείχνει αυτό το πρόσωπο θα έλεγε κανείς. Ενώ κατέχει λιγότερο του 1/3 των δημοτικών συμβούλων, οι αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις περί “κυβερνησιμότητας “ του έδωσαν τον έλεγχο των 3/5 των επιτροπών, συν την μεταφορά αρμοδιοτήτων από το δημοτικό συμβούλιο σε αυτές.

Παλαιοκομματισμός, αδυναμία προσαρμογής σε νέες πολύπλοκες συνθήκες, λογική απλής διαχείρισης, μη αντοχή σε ισχυρή δόση δημοκρατίας;  Ίσως όλα αυτά και πάνω απ’ όλα συνειδητή επιλογή για άσκηση εξουσίας χωρίς αντιστάσεις που θα φορτώσει στους δημότες νέα δυσβάσταχτε τέλη, τώρα για την μεταφορά απορριμμάτων που υποτίθεται θα έλυνε χωρίς επιβάρυνση του δημότη.

Τα άδεια ταμεία που τώρα ανακάλυψαν πρέπει να γεμίσουν από τις τσέπες των δημοτών. Συμμέτοχες σε αυτό το αρνητικό ξεκίνημα είναι και οι δύο παρατάξεις της κατ’ όνομα μειοψηφίας που κατάφεραν να γεφυρώσουν τις δήθεν διαφορές τους με την παράταξη του νυν δημάρχου, με αντάλλαγμα την νομή της εξουσίας.

Η παράταξη Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) θα συνεχίσει να αποκαλύπτει στο λαό της Αιγιάλειας την πολιτική αυτή και θα προσπαθεί για την οργάνωση αντιστάσεων στην κοινωνία.

[the_ad id=”46274″]