Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο δια τηλεδιάσκεψης για την οποία η δημοτική αρχή απέφυγε να δώσει την ευκαιρία στους δημότες (και σε τοπικό ΜΜΕ όπως μας αναφέρθηκε) να την παρακολουθήσουν είτε απευθείας, είτε παραδίδοντας το μαγνητοσκοπημένο υλικό, ήταν σαφής ότι δεν υπήρχαν περιθώρια μέτρων ελάφρυνσης των επαγγελματιών και δημοτών.

Τώρα ανακάλυψε μετά την γενική κατακραυγή ότι μπορεί να επανεξετάσει το θέμα προσπαθώντας να αναχαιτίσει την λαϊκή οργή.

Το σύνολο των δήμων της χώρας κατάφερε και εφάρμοσε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και προχώρησε σε ελαφρύνσεις και απαλλαγές τελών, ενώ η δημοτική αρχή αρνείται ακόμα και την απόσυρση των αδικαιολόγητων αυξήσεων στα τιμολόγια ύδρευσης, άρδευσης και δημοτικά τέλη.

Ποια λογική λέει πχ να πληρώνει ο επαγγελματίας χρήση πεζοδρομίων, πλατειών κλπ. ή να έχει μισθώματα δημοτικών ακινήτων που δεν χρησιμοποιεί όχι γιατί το αποφάσισε αυτός αλλά γιατί του το επέβαλαν;

Τα λογιστικά στοιχεία που παραθέτει ο αντιδήμαρχος οικονομικών τα οποία επιδέχονται συζήτηση όσον αφορά τα αδικαιολόγητα έξοδα και άλλες παραμέτρους που θα καθιστούσαν δυνατή μια απόφαση υπέρ των δεινοπαθούντων επαγγελματιών και δημοτών, θα είχαν βάση αν αφορούσαν μια επιχείρηση και όχι ένα τοπικό διεκδικητικό θεσμό.

Αλλιώς θα μπορούσαν να διοικούν οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου που γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο τους και απαντούν αποκλειστικά σχεδόν στα ερωτήματα οικονομικής φύσης που έχουμε θέσει στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ θα έπρεπε να γνωρίζει και ο δήμαρχος που σε κάθε ευκαιρία τονίζει ότι έχει την υπευθυνότητα της διοίκησης και η αντιπολίτευση μπορεί να ασκεί ανεύθυνη κριτική.

Τα περί “πελατειακής επιδίωξης” δεν αφορούν την παράταξη μας γιατί ούτε τέτοια περιθώρια έχουμε επειδή δεν ασκούμε διοίκηση, αλλά και αν ασκούσαμε θα λειτουργούσαμε με βάση τις αρχές μας.

Εμείς υπερασπιζόμαστε με συνέπεια τα συμφέροντα του απλού δημότη και αυτό το έχει εισπράξει ο δημότης του Δήμου Αιγιάλειας και ασκούμε γόνιμη κριτική όπως επιτάσσει ο θεσμικός μας ρόλος.

Πιθανόν η δημοτική αρχή θα επιθυμούσε να ασκεί τον διαχειριστικό της ρόλο ανενόχλητη, όμως αυτό δεν θα το επιτρέψουμε σεβόμενοι τον ρόλο μας να ελέγχουμε την τοπική εξουσία.

Μαχητική ΠΡΟοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας