Λευκή νύχτα!! Ουράνιο φαινόμενο ίσως και ατμοσφαιρικό αν σκεφτεί κανείς και τη νουβέλα του Ντοστογιέφσκι.

Μακριά πολύ όμως, απο εμάς  οι ”λευκές νύχτες” του μεσονυκτίου και μάλλον μόνο ως όνομα θα παραμείνουν στη μνήμη μας.. καθώς πληροφορίες λένε, πως γι’ ακόμα μια φορά ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας είναι κατώτερος των περιστάσεων και ενώ προσπαθεί και αγωνιά για το μέλλον του Εμπορικού κόσμου,  κάτι γίνεται τελευταία στιγμή και μένει έκθετος!!Ι

Το απογοητευτικό είναι πως πρόκειται για  εκδηλώσεις που ήδη έχουν δοκιμαστεί απο άλλες πόλεις και δεν έχει να κάνει και πολλά πράγματα, αρκεί να επαναλάβει απλά βήματα, όπως να λάβει  υπόψιν σωματεία και φορείς που πρέπει να συνεργαστεί,  και να πάρει τη συναίνεση τους !!

Ήδη η ΔΗΚΕΠΑ  έχει βγάλει ανακοίνωση για τη λευκή νύχτα, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Αυγούστου, μόνο που σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του εργατικού Κέντρου τον κο Γεωργοπουλο, η πρόεδρος της  ΔΗΚΕΠΑ  κα Παπαχριστοπούλου, έλαβε την απάντηση πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο και εδώ εγείρονται ερωτηματικά και για το Δήμο, πως ανακοινώνει στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, όταν δε ξέρει αν έχει πάρει έγκριση ή  το πιο απλό δεν πέρασε απο Δ.Σ;

Λόγω του ότι έχει λήξει η θητεία της συγκεκριμένης Δ.Α. θα ήταν άτοπο να το αναλύουμε παραπάνω!!

[the_ad id=”46371″]

 

Όπως πληροφορηθήκαμε έγκριση από την Περιφέρεια δε δόθηκε ποτέ καθώς δεν υπάρχει συναίνεση των ιδιωτικών υπαλλήλων που θίγονται τα εργατικά τους δικαιώματα με συνέπεια να μην υπάρχει και συναίνεση από το εργατικό Κέντρο!!

Όπως είπε μάλιστα ο κος Γεωργόπουλος στην Ιωάννα Δημουλά και στο aigialeiapress το εργατικό Κέντρο δε μπορεί να συναινέσει σε κάτι που δεν είναι νόμιμο!!

Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν εντεκάωρη ανάπαυλα μέχρι την επόμενη εργασία τους, κάτι τέτοιο όμως δεν προκύπτει  στη συγκεκριμένη περίπτωση και αντιτίθεται στην εργατική νομοθεσία!!

Σε ερώτηση του aigialeiapress.com πως οι άλλες πόλεις κάνουν τέτοιες εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία χωρίς να υπάρχουν προβλήματα… Απάντησε πως πρώτα  οι εργοδότες έρχονται σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους  και μετά κάνουν αίτηση στην Περιφέρεια, κάτι τέτοιο όμως δεν έκανε ποτέ το προεδρείο του Εμπορικού!!

Μάλιστα οι περισσότερες πόλεις προνοούν να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις Σάββατο όπου η επομένη είναι αργία!!

Οτιδήποτε δεν έρχεται σε συνεννόηση εργοδοτών, εργαζομένων και Περιφέρειας, θα έχει τέτοια αποτελέσματα!! ο γραμματέας μάλιστα των Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Δημήτρης Τσερενζούλιας τόνισε πως δε γίνεται ένας  Σύλλογος να ενεργεί αυθαίρετα!!! Αυτή τη φορά ηταν μόνο μια νύχτα, υπήρχαν φορές όμως που χάθηκαν χιλιάδες ευρώ από προγράμματα που χάθηκαν!!

Μάλιστα το προεδρείο του Εμπορικού είχε πει πως ήδη ετοιμάζουν την επόμενη κίνηση που θα είναι πιο προσοδοφόρα από αυτή που χάθηκε(Open mall)!!

Σε λιγότερο από μισό χρόνο έχουμε εκλογές,οπότε μάλλον θα μείνουν στις καλένδες οι καλύτερες προτάσεις!

Της Ιωάννας Δημουλά!!

 

[the_ad id=”46704″]