Λάμπης Παπαδόπουλος!!” Εγκληματική” η αδιαφορία τους…

0
1106

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε εν μέσω εορτών στα κεφάλια των πολύπαθων εμπόρων η είδηση πως το ποσό του 1.900.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ πήγε χαμένο, πεταμένο στον καιάδα!!

Τα έξυπνα κέντρα εμπορίου μόνο έξυπνους αποδέκτες δεν βρήκαν!!

Ευθύνες που ρίχνουν το μπαλάκι μια στον Εμπορικό και μια στον Δήμο και το ερώτημα  γιατί ο Εμπορικός δεν    δήλωσε αδυναμία για να αναλάβει το Επιμελητήριο, είναι μόνο μερικά από τα αναπάντητα ερωτήματα που ακόμα και αν δοθεί απάντηση θα είναι εκ του ουκ άνευ!!

Εδώ και εβδομάδες οι έμποροι που είχαν ετοιμάσει τους φακέλους τους για να ενταχθούν στο γνωστό πρόγραμμα των open mall, περίμεναν με ανυπομονησία το ποσό των 2000 για να αλλάξουν την πρόσοψη των καταστημάτων τους, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτεί η δράση!! Μόλις πριν μερικές ημέρες σε συζητήσεις που είχαμε που κάποιους από τους εμπόρους  μας δήλωσαν, πως ακόμα περιμένουν, αν θα ενταχθεί ο Δήμος Αιγιαλείας ή όχι (βασική προϋπόθεση  βέβαια ήταν να έχει  κατατεθεί ο φάκελος) όπως άφηνε να εννοηθεί το προεδρείο του εμπορικού!!

[the_ad id=”46371″]

Σε συζήτηση μάλιστα που είχαμε κάνει με το προεδρείο του Εμπορικού  πριν περίπου ένα μήνα, μας  είχαν πει, πως τα πάντα βρίσκονταν στο σωστό δρόμο και πως οι αιτήσεις είχαν ξεπεράσει τις 50 που ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη συμμετοχής. Μάλιστα όπως σήμερα διαβάζουμε από την ανακοίνωση  καταπέλτη, του τέως Προέδρου Χαράλαμπου Παπαδόπουλου  έχουν φτάσει τις 125.

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας δεχόμενοι στο site  ερωτήσεις από εμπόρους για το τι μέλλει γενέσθαι με το πρόγραμμα, μιλώντας με δύο αντιδημάρχους διαπιστώσαμε  πως τα ανοικτά κέντρα εμπορίου, χάθηκαν από το Αίγιο!! Όχι γιατί δεν τηρούσαμε τις προϋποθέσεις( δεν θα το μάθουμε ποτέ αυτό)αλλά πιο συγκεκριμένα γιατί ποτέ  δεν κατατέθηκε  ό φάκελος!!

Μιλώντας μάλιστα με την Κά Ψυχράμη από πλευράς Δήμου, μας ενημέρωσε πως παρά τις οχλήσεις από την πλευρά του Δήμου και από την ίδια προσωπικά  προς το προεδρείο του Εμπορικού, δεν έλαβαν ποτέ το τεχνικό δελτίο για τους δρόμους που θα συμπεριληφθούν και για τα καταστήματα στα οποία θα γίνουν παρεμβάσεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υποβληθεί η πρόταση!!Μάλιστα όπως δήλωσε η κα ψυχράμη από πλευράς του ο Δήμος είχε ήδη έτοιμη μελέτη για την Ερμού!!

Αποτέλεσμα, να ερχόμαστε σήμερα και να διαβάζουμε την ανακοίνωση του Τέως προέδρου (μετά απο σχετική ερώτηση που έκανε στο τελευταίο Δ.Σ  και την αρνητική απάντηση που έλαβε,)  που ούτε λίγο ούτε πολύ τους κατηγορεί πως λόγω της ανοησίας και της ανεπάρκειάς τους δεν κατάφεραν να πράξουν τα απαραίτητα για την ένταξη της Αιγιάλειας στα Ανοικτά κέντρα εμπορίου!!
Της Ιωάννας Δημουλά

[the_ad id=”46274″]

Η Ανακοίνωση!!

Συνεχίζουν να περιπαίζουν τους εμπόρους για πρόγραμμα 1.900.000 ευρώ που έχασαν εξαιτίας της τραγικής τους αδιαφορίας !!

Μόνο <<εγκληματικό>>  θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το γεγονός πως χάσαμε μέσα από τα χέρια μας το ποσό των 1.900.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ. Πρόγραμμα  που θα υλοποιηθεί  σε πολλές πόλεις της Ελλάδας  φέρνοντας την πολυπόθητη ανάκαμψη.

Το νυν προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας λειτουργεί γι’ ακόμα μια φορά με μία (αβάσταχτη ελαφρότητα) ξεπερνώντας κάθε φαντασία. Σε σημείο μάλιστα, από την  αβελτηρία του να αφήσει να χαθεί η μοναδική ίσως ευκαιρία για ανάκαμψη της αγοράς μας και της τοπικής οικονομίας γενικότερα!! (μοναδικός τους σκοπός τον τελευταίο χρόνο οι φωτογραφήσεις μεταξύ αδελφοποιήσεων και εορταστικών εκδηλώσεων και οι εκδόσεις συγχαρητηρίων και ευχαριστηρίων ανακοινώσεων ).

[the_ad id=”46371″]

Η απαξίωση σε όλο της το μεγαλείο!!  Εδώ και ένα χρόνο που έχουν αναλάβει τα ηνία του εμπορικού, (με τον γνωστό σε όλους τρόπο της αντικαταστατικής αναδιάρθρωσης μετά ψευδών κατηγοριών και δικαστική απόφαση που εκκρεμεί για την νομιμότητα αυτής) το μόνο που κάνουν είναι να αποδεικνύουν καθημερινά πως είναι  κατώτεροι των περιστάσεων, εγκαταλείποντας τους Εμπόρους της περιοχής μας  στην τύχη τους.

Το μόνο που έπρεπε να κάνουν ως βασική και απλή προϋπόθεση  ήταν η συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ένταξη του δήμου μας στα Οpen Mall και την χρηματοδότηση με 1.9εκ ευρώ που θα τόνωνε  οικονομικά την περιοχή.

Ως γνωστό η  Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους και η ενίσχυση ανέρχεται στο 100% της επιλέξιμης δαπάνης. Μοναδική τους υποχρέωση ήταν να ετοιμάσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε εύλογο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να μην χαθούν οι ημερομηνίες και να στείλουν τον φάκελο. Για την ιστορία να αναφέρω πως ο Δήμος θα μπορούσε να λάβει κονδύλι 1,5 εκατ. ευρώ και ο εμπορικός σύλλογος  για το δικό του κομμάτι παρεμβάσεων θα διαχειριζόταν το ποσό 2.000 ευρώ για κάθε μία επιχείρηση που θα συμμετείχε και μέχρι του ποσού των 400.000e..

Σημειώνεται ότι προϋποθέσεις συμμετοχής ήταν τουλάχιστον οι 50 επιχειρήσεις ακόμη κι αν δεν ήταν αυστηρά μέλη του συλλόγου, όπως επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία, κινηματογράφοι, ιατρεία, κέντρα αισθητικής κ.λ.π. Σας ενημερώνω πως αρκετά πάνω από 70 εμπορικούς συλλόγους, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με τους Δήμους τους για την υλοποίηση της δράσης. Μεταξύ αυτών και πολλές πόλεις ίδιου ή και αρκετά μικρότερου μεγέθους από του Αιγίου.

[the_ad id=”46274″]

Στο δια ταύτα, μετά από επίκαιρη ερώτησή μου στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ στις 11 Δεκεμβρίου,  μας ενημέρωσαν πως ενώ έχουν κάνει αίτηση πάνω από 125 καταστήματα της πόλης μας,(για την ακρίβεια 126) το πρόγραμμα το έχασαν και όχι μόνο  αυτό επιρρίπτουν τις ευθύνες οι μεν στους δε!!    Ποιος κοροϊδεύει ποιον και γιατί;  Να μας πουν γιατί έχασαν την δράση; Να μας πουν γιατί άφησαν τις προθεσμίες και τις παρατάσεις που δόθηκαν να περάσουν άπραγες;  Γιατί δεν ενημέρωσαν αναλυτικά τους Εμπόρους; Γιατί δεν έκαναν έκτακτη ΓΣ για να λύσουν τις απορίες των μελών μας; Γιατί δεν έδωσαν το πρόγραμμα στο Επιμελητήριο όπως προβλεπόταν (σε περίπτωση ανεπάρκειας τους) ώστε να μην χαθεί ; Γιατί στη ΓΣ της Ομοσπονδίας μας στη Βυτίνα όπως και στο τελευταίο ΔΣ της Ομοσπονδίας μας, μας ενημέρωναν ψευδώς ότι το πρόγραμμα προχωράει και θα το πάρουν; Γιατί δεν γνωστοποιούν στους εμπόρους που έχουν κάνει τις αιτήσεις ότι το πρόγραμμα το έχασαν; Αντί αυτού ακόμα και τώρα, τους εμπαίζουν πως περιμένουν απάντηση από το Δήμο για το εάν έχουμε ενταχθεί ή όχι (έχω συγκεκριμένες καταγγελίες), ενώ στην πραγματικότητα δεν κατατέθηκε ποτέ η αίτηση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας . Με  την αναλγησία, τον ωχαδερφισμό και με την ουσιαστική  αδιαφορία τους, κατάφεραν γι’ ακόμα μία φορά να περιπαίξουν τους ήδη πολύπαθους  Έμπορους της πόλης μας. Το γενικότερο κλίμα το είχα  αναφέρει και στο παρελθόν σε συνεντεύξεις μου και παρότι δεν ήθελα να γίνω  προάγγελος κακών ειδήσεων, δυστυχώς  γι’ ακόμα  μία φορά επιβεβαιώθηκα.

Μετά και τις σημερινές εξελίξεις τους αφήνω για ακόμα μια φορά στην δημόσια κατακραυγή των Εμπόρων του Αιγίου!! Το ποιος φταίει το αφήνω στην κρίση τους!!!  Ως τέως Πρόεδρος και νυν μάχιμος έμπορος, που ενδιαφέρομαι για την Πόλη μου και τους συναδέλφους Εμπόρους, θέλοντας να τους κοιτάζω και αύριο το πρωί στα μάτια, όπως έκανα τόσα χρόνια δεν μπορούσα παρά να εκφράσω δημόσια το δριμύ κατηγορώ μου εναντίον όλων αυτών που απαξίωσαν και ευτέλισαν  συστηματικά και κατ’ αυτόν τον τρόπο έναν από τους παλαιότερους και δυναμικότερους συλλόγους.–

Με εκτίμηση και αγωνιστικό πνεύμα……….
Λάμπης Π. Παπαδόπουλος
τ.Πρόεδρος Εμπορικού

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]