Από παράταση σε παράταση πηγαίνει η υπογραφή των συμβολαίων, για την υλοποίηση της μεγάλης τουριστικής επένδυσης στο κληροδότημα Παναγιωτοπούλου στο Λαμπίρι Αιγιάλειας.

Ο όμιλος εκμετάλλευσης ακινήτων Αρβανιτάκη, που ήταν μοναδικός πλειοδότης στον διαγωνισμό που έγινε πριν από έναν χρόνο, ζήτησε από τους αντισυμβαλλόμενους -που είναι ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Λαμπιρίου- τη μετάθεση της ημερομηνίας υπογραφής για τα μέσα Ιουλίου, καθώς η μητρική εταιρεία βρίσκεται σε αναμονή εισαγωγής προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Παρισιού.

mediteraneoΘυμίζουμε ότι η κυοφορούμενη επένδυση βρέθηκε στο χείλος της ακύρωσης πριν καν ξεκινήσει, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πέρυσι τον Αύγουστο στην περιοχή της Ζήριας και είχε ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του κτήματος και των εγκαταλειμμένων εγκαταστάσεων του κάμπινγκ Club Med.

Ο επικεφαλής του ομίλου Γεώργιος Αρβανιτάκης, ο οποίος δραστηριοποιείται επίσης και σε άλλες χώρες στο εξωτερικό, όπως στην Ελβετία και στο Μόντε Κάρλο, μετά από αυτοψία του χώρου, αποφάσισε τον περασμένο χειμώνα να προχωρήσει στην υλοποίηση της επένδυσης, δεσμευόμενος να αποκαταστήσει και το φυσικό περιβάλλον που καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά, έναντι κάποιων διευκολύνσεων.

Συγκεκριμένα, ζήτησε και έγινε δεκτό από όλες τις πλευρές, να απαλλαγεί από τα μισθώματα των πρώτων πέντε χρόνων, από τα 48 χρόνια που προβλέπονται στην προκήρυξη. Να σημειωθεί ότι το ετήσιο μίσθωμα του κτήματος ανέρχεται στο ποσό των 80.000 ευρώ.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Λαμπιρίου, δικηγόρος Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος δήλωσε στην «Πελοπόννησο» ότι «βρισκόμαστε στο τέλος μιας επίπονης διαδρομής και παρά τα εμπόδια που προέκυψαν από την πυρκαγιά, ο επενδυτής έχει δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει στην υπογραφή του συμφωνητικού».

Η δε επένδυση, αφορά στην κατασκευή πολυτελούς resort 5 αστέρων, με 250 σουίτες και όλες τις απαραίτητες υποδομές. Λέγεται, ότι η συγκεκριμένη επενδυτική πρόταση προβλέπει εγκαταστάσεις εφάμιλλες σε ποιότητα και αισθητική με αυτές του Costa Navarino

Ο Όμιλος Αρβανιτάκη σκοπεύει να επενδύσει για αρχή 20 εκατ. ευρώ με προοπτική επέκτασης τα επόμενα χρόνια σε υποδομές μέχρι του ποσού των 30 εκατ. ευρώ.

Εφημερίδα Πελοπόννησος- www.pelop.gr