«Τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα (26 Φεβρουαρίου) στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) είναι συντριπτικά και επιβεβαιώνουν πλήρως τις βασικές μας θέσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Σπηλιόπουλος.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ουραγός της ανάπτυξης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, αφού κατά το 2017, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της βρέθηκε στο 49% του μέσου κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2017, η Ελλάδα ως προς το μέσο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της βρέθηκε στο 67% του μέσου κοινοτικού όρου.

[the_ad id=”46371″]

Το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2017 σημειώθηκε στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (46%), στην Ήπειρο και το Βόρειο Αιγαίο (48%) και στη Δυτική Ελλάδα και στη Δυτική Μακεδονία με 49%. Αυτή η επίδοση κσθιστά τη Δυτική Ελλάδα τρίτη φτωχότερη περιφέρεια της Ελλάδας και στη 13η θέση των φτωχότερων περιφερειών ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε ότι η Δυτική Ελλάδα ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο (49% του μέσου κοινοτικού όρου) με την υπερπόντια Γαλλική κτήση της Γουϊάνας στη Λατινική Αμερική!

«Η απομάκρυνση της παρούσας περιφερειακής αρχής είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Απέτυχαν πλήρως και πρέπει να φύγουν», κατέληξε ο Κώστας Σπηλιόπουλος.

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]