Κορωνοϊός: Να μην ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία εισηγείται μερίδα επιστημόνων

0
Αντίθετοι στην επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων είναι επιστήμονες από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Η απόφαση για τις τελικές εισηγήσεις προς την κυβέρνηση, θα ληφθεί μετά από κρίσιμη συνεδρίαση των επιστημόνων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα.

Φόβους για το άνοιγμα των σχολείων και ιδιαίτερα των Δημοτικών εκφράζει μερίδα επιστημόνων, καθώς όπως εισηγούνται, είναι μεγάλο το ποσοστό των ασυμπτωματικών παιδιών που δεν νοσούν μεν, αλλά μπορούν να μεταδώσουν αθόρυβα τη νόσο στους γονείς ή τους ηλικιωμένους και ευπαθείς συγγενείς τους.

Το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων εξετάζεται από την κυβέρνηση με στόχο να μπορέσουν οι γονείς των παιδιών, που βρίσκονται σε άδεια ειδικού σκοπού, να επιστρέψουν σταδιακά στις εργασίες τους μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Τα μικρότερα παιδιά του Δημοτικού, όμως, που είναι αυτά που χρειάζονται επιτήρηση στο σπίτι από ενήλικα, είναι κι αυτά τα οποία – σύμφωνα με τους επιστήμονες – θα τηρήσουν πολύ δύσκολα τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και προσωπικής υγιεινής στο σχολείο. Γι’ αυτό και οι επιστήμονες εκφράζουν αντιρρήσεις για την επαναφορά τους στο σχολείο, καθώς, όπως λένε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διασποράς της νόσου COVID-19 στον πληθυσμό.