Μεγαλώνει μέρα με την ημέρα τόσο η λίστα των θυμάτων όσο και η λίστα των κρουσμάτων από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα (29.03.2020) 95 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον στα 1.156.

38 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό, ενώ από τους ασθενείς που νοσηλεύονται οι 69 είναι διασωληνωμένοι.

τα περισσότερα από τα κρούσματα κορονοϊού εντοπίζονται στην Αττική.

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε και σε δομή αστέγων. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ εξετάστηκαν και οι 130 διαμένοντες στη δομή.

Συνολικά, έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 15.000 εργαστηριακοί έλεγχοι.

Ο κ. Τσιόδρας επέστησε την προσοχή των πολιτών στη χρήση της χλωροκίνης, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγή γιατρού, γιατί σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, ακόμα και θάνατο. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την περίπτωση ζευγαριού στις ΗΠΑ που ήπιε χημικά για καθαρισμό ενυδρείου που περιείχαν χλωροκίνη με αποτέλεσμα ο άνδρας να πεθάνει και η γυναίκα να χαροπαλεύει.

Σημείωσε επίσης ότι στην Ελλάδα παρατηρείται βραδύτερος ρυθμός εξάπλωσης του ιού σε σύγκριση με άλλες χώρες. «Η συμμόρφωση με τα αναγκαία μέτρα όμως είναι επιβεβλημένη», τόνισε.

Ο κ. Χαρδαλιάς από την πλευρά του ανακοίνωσε μεταξύ άλλων:

Την παράταση προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων μέχρι 11 Απριλίου.

Την παράταση των μέτρων στους χώρους λατρείας.

Στα χωριά Δαμασκινιά και Δραγασιά οι κάτοικοι παραμένουν σε καραντίνα για ακόμα μια εβδομάδα.