Επιβεβλημένη η στήριξη όλων  των φορέων!

Εδώ και ενάμιση χρόνο η ΚΟΙΝΣΕΠ παρέα  έκανε την εμφάνισή της για να μας μυήσει στην ανακύκλωση και στα  οφέλη της.

Η εμφάνιση αυτή έγινε την περίοδο που το Αίγιο είχε γίνει σκουπιδότοπος  και  ήταν πραγματικά μια ανάσα για όλους  μας να βλέπουμε πως υπάρχει  ένα παράθυρο ανοικτό για να μπορέσει να γίνει πράξη ο στόχος καθαρή πόλη!

Από την πρώτη στιγμή τα μέλη της Κοινσεπ μας ενημέρωσαν για το τι ανακυκλώνεται τι όχι και ποια είναι τα οφέλη της  ανακύκλωσης για το περιβάλλον, την πόλη αλλά και την οικονομία γενικότερα!

Από τότε μεσολάβησαν πολλά, το μόνο όμως που έμεινε ίδιο, είναι πως ο διαχωρισμός και  η ανακύκλωση, ήρθαν για να μείνουν!

Τα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ έκαναν μεγάλη προσπάθεια φτιάχνοντας αρκετές γωνίες και αφιέρωσαν  πολύ   προσωπικό χρόνο για να μεταφέρουν τα υλικά στο κεντρικό πράσινο σημείο, να κάνουν διαλογή και να τα ετοιμάσουν για τον τελικό προορισμό τους.

Η προσπάθεια αυτή αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από τους πολίτες αλλά ως ιδιωτική πρωτοβουλία έχει ανάγκη στήριξης και από  τον Δήμο  για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο  της, έτσι ώστε όλοι μαζί  να  γίνουν μέρος της λύσης του προβλήματος.

Ήδη σήμερα τα μέλη της κοινσέπ   Αγγελική Καμήτσου και Βασίλης Ρίτης  μας ενημέρωσαν για τις προσπάθειες που γίνονται να στηριχτεί η όλη προσπάθεια από τον Δήμο, να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια, έτσι ώστε να υπάρξουν περισσότερες γωνίες στην πόλη μας και μας ξενάγησαν στο κεντρικό πράσινο σημείο  στα ρυάκια Ελύκης Αιγίου (πρώην Ξυλεμπορική).

Όπως είπε η κ. Καμήτσου ακόμα και την περίοδο της καραντίνας όλα δούλευαν κανονικά και ο κόσμος συνέχισε να φέρνει  τα ανακυκλώσιμα υλικά στο κεντρικό σημείο, αν είχε τη δυνατότητα ή τα άφηνε στις δύο  πράσινες γωνίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή  μέσα στην πόλη του Αιγίου( Ανδρέου Λόντου και Γήπεδο). Φυσικά το φορτηγάκι που υπάρχει, έπαιρνε υλικά  απ όπου του ζητείτο. 

Αυτή τη στιγμή όπως είπε η κ. Καμήτσου  το κεντρικό σημείο λειτουργεί από τις 9 το πρωί ως τι 9 το βράδυ και όποιος θέλει  μπορεί να κάνει και διαχωρισμό των υλικών με απλό τρόπο στα  κουτιά που υπάρχουν  στο  κεντρικό σημείο. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνουν το έργο των εθελοντών και βλέπουν τι ανακυκλώνεται!

 Ο κ. Ρίτης αναφέρθηκε πως για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της η ΚΟΙΝΣΕΠ  είναι  επιβεβλημένη η συνεργασία με την Δημοτική Αρχή κάτι που φυσικά έχει ξεκινήσει και με κοντέινερ  που έχει προσφέρει ο Δήμος αλλά και με κάδους ανακύκλωσης. Είναι όμως όπως τόνισε   απαραίτητη και η σύμβαση  που πρέπει να υπογραφεί ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια  για να μπορέσει να στηριχθεί οικονομικά και  η ΚΟΙΝΣΕΠ   αλλά και να προσλάβει προσωπικό για  να συνεχίσει το έργο της.

Μην ξεχνάμε πως η   ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής και έτσι πρέπει να λειτουργούμε!

Ας  δούμε τη συνέντευξη που παραχώρησαν στην Ιωάννα Δημουλά!