Τα ξημερώματα του Σαββάτου 2/4/2022 προς Κυριακή 3/04/2022 έγινε διάρρηξη στους χώρους του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Αιγίου, η οποία έγινε αντιληπτή την Δευτέρα το πρωί.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή, Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο, επιτήδειοι εισέβαλαν από το υπόγειο του 1ου ΕΠΑΛ και σπάζοντας ότι πόρτα έβρισκαν μπροστά τους έφθασαν μέχρι το υπόγειο του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου από όπου και εισήλθαν στο χώρο των εργαστηρίων και διέρρηξαν το εργαστήριο οχημάτων.

Ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια Αιγίου και αφού πάρθηκαν αποτυπώματα κατόπιν ξεκίνησε πλήρης απογραφή των εργαλείων και υλικών του εργαστηρίου, όπως προβλέπεται από τη Νομοθεσία. Η πρώτη εκτίμηση ήταν ότι εκλάπη μεγάλος αριθμός εργαλείων, ενώ οι ζημιές που έγιναν τόσο σε πόρτες όσο και σε ντουλάπες (στο υπόγειο, στην αίθουσα κλπ.) ήταν αρκετές και μεγάλες.

Από την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, σε έκτακτη-κατεπείγουσα συνεδρίασή της, που έγινε την Τετάρτη 6 Απριλίου, αποφασίστηκε ομόφωνα η οικονομική ενίσχυση του 1ου Ε.Κ. Αιγίου με το ποσό των 1.000 ευρώ για την αποκατάσταση των παραπάνω ζημιών κατόπιν δολιοφθοράς και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.