Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αιγιαλείας, μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που καταθέσαμε στις 9/1/2019, εξέδωσε σήμερα 22/1/2019 προσωρινή διαταγή αναστολής των λειτουργιών του ΧΥΤΑ Αιγείρας μέχρι και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 12/2/2019.

Η έκδοση της προσωρινής διαταγής για αναστολή λειτουργίας του ΧΥΤΑ Αιγείρας είναι μια ακόμα νίκη του αγώνα μας. Είναι αποτέλεσμα των συντριπτικών  και αδιαμφισβήτητων στοιχείων που έχουν συμπεριληφθεί στην αίτησή μας. Απογυμνώνει τον ελιγμό πανικού που επεχείρησε η δημοτική αρχή με την εσπευσμένη απόφασή της για προσωρινό κλείσιμο του ΧΥΤΑ, γιατί τώρα ο ΧΥΤΑ κλείνει με δικαστική απόφαση.

[the_ad id=”46274″]

Αναμένουμε  την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 12 Φεβρουαρίου, γνωρίζοντας ότι κανένας από τους λόγους που επέβαλαν την  προσωρινή διαταγή δεν θα έχει αλλάξει μέχρι τότε.

Όσο και να μας χαροποιεί και αυτή η νίκη, όσο και να αισιοδοξούμε για το αποτέλεσμα της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων,  δεν εφησυχάζουμε μέχρι το οριστικό κλείσιμο του ρυπογόνου και παράνομου ΧΥΤΑ. Κάτι που εξ ίσου με τη δικαστική οδό μπορεί να αποφασίσει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που μέχρι σήμερα αποφεύγει να πάρει θέση παρά τη δέσμευση του περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα στην εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο.

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]