Συνεχή επικοινωνία του Επιμελητηρίου με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με μοναδικό θέμα τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον οι επιχειρήσεις λόγω του κορονοϊού.

Η ενημέρωση είναι καθημερινή και με την Ομοσπονδία Εμπορικών και Επιχειρηματικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Βαγενά, με γνώμονα την άμεση λήψη μέτρων ανακούφισης των κλάδων και των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος.

Οξύτατο πρόβλημα ήδη αντιμετωπίζει και ο κλάδος της Εστίασης με άμεσο πλήγμα στις επιχειρήσεις και το υπαλληλικό προσωπικό ενώ διογκώνεται το πρόβλημα στα Τουριστικά Γραφεία με ακυρώσεις προγραμματισμένων εκδρομών και στον κλάδο των Ξενοδόχων με αναβολή κρατήσεων και προκαταβολών με ορατή πλέον την οικονομική καταστροφή την περίοδο του Πάσχα τον προσεχή Απρίλιο.

Ο Υπουργός Οικονομικών στις συνομιλίες μας έχει διαπιστωθεί ότι είναι γνώστης των συνεπειών που έχουν παρουσιαστεί στην αγορά της Αιγιάλειας και της ευρύτερης περιοχής της Αχαΐας και έχει την πολιτική βούληση να συνεργαστεί με τους φορείς της περιοχής για την άμβλυνση τους, ώστε να καλυφθούν οι τρέχοντες υποχρεώσεις και να μην τιναχτεί στον αέρα η βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αναμένονται τα αποτελέσματα του Eurogroup για σειρά ζητημάτων μεταξύ των οποίων και το θέμα του κορονοϊού. Επιπλέον αποφασίστηκε η δημιουργία ενός μηχανισμού τοπικών παραγωγικών και οικονομικών δεικτών (τζίρου και απασχόλησης), προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα της πληττόμενης από τον κορονοϊό αγοράς.

Προστατευόμαστε και Τηρούμε τους κανόνες Υγιεινής για εμάς και τις οικογένειές μας.

ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΕΚ Ά ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ