Παραμένουμε σταθεροί στο χρονοδιάγραμμα για να είμαστε έτοιμοι για όλα. Σταθερή επιδίωξή μας είναι να είμαστε όσο το πιο δυνατόν πιο κοντά στις ημερομηνίες του Ιουνίου τόνισε η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή «Μαζί Σου» στον Σκαϊ εξηγώντας τον λόγο που ξεκινά η διαδικασία κατάθεσης δηλώσεων των υποψήφιων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Συνέχισε λέγοντας ότι «θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου οι Πανελλαδικές να μην γίνουν το φθινόπωρο, επιδίωξή μου είναι να γίνουν τον Ιούνιο», θα γίνει ίσως κάποια μείωση της ύλης ή μια μετακύλιση της ημερομηνίας των εξετάσεων, σε καμία περίπτωση όμως δεν χάνεται η σχολική χρονιά.

Για τις περιπτώσεις παιδιών χωρίς διαδίκτυο στο σπίτι τους, η υπουργός είπε ότι αυτές είναι ελάχιστες και ότι «φροντίσαμε να συνδέονται και αυτά τα παιδιά με την πλατφόρμα μέσω τηλεφώνου».

«Οι εκπαιδευτικοί υπερβάλλουν εαυτόν και καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες σε όλη αυτή τη διαδικασία και τους οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ και μπράβο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα μεγάλα προβλήματα στη σύνδεση με τις προτεινόμενες πλατφόρμες του Υπουργείου η υπουργός παραδέχτηκε ότι υπήρχαν προβλήματα με τα συστήματα αλλά όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «πλέον το σύστημα τρέχει πολύ καλύτερα και γίνονται διαρκώς αναβαθμίσεις».

fresh-education.gr