Σε πολυπληθές ακροατήριο, που συγκεντρώθηκε στην παραλιακή πλατεία της Αιγείρας, μίλησε, το βράδυ της Κυριακής, ο επικεφαλής της νέας Δημοτικής Παράταξης «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» και Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος.
Ο κόσμος τον αγκάλιασε ,’όπως και και το ψηφοδέλτιό του , ενώ έδειξε να επικροτεί το γενικό αλλά και τοπικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε.
Στην ομιλία του ο κ. Γούτος,  εξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία του συνδυασμού,λέγοντας:
«Στέλνετε και εδώ στην Αιγείρα  ένα μήνυμα ξεκάθαρο και μας λέτε πως είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή όλης της Αιγιάλειας. Είναι η πιο ωραία ομιλία μου, αφού δεν νιώθω προεκλογικός επισκέπτης, αλλά κατά το ήμισυ ντόπιος, αφού για αρκετούς μήνες το χρόνο κατοικώ στην παραλία Συλίβαινας με την οικογένειά μου.Έτσι, σας γνωρίζω, με γνωρίζετε και βιώνω μαζί σας, παράπονα και προβληματιστεί.
[the_ad id=”46371″]
Για το ΧΥΤΑ Αιγείρας ανέφερε:
«Γιατί οι σημερινοί υποψήφιο του κ.Καλογερόπουλου άφησαν να περάσουν 3 χρόνια, ως Δημοτική Αρχή και  έβαλαν πάνω από το περιβάλλον  και την υγεία σας, τις καρέκλες τους;  ΜΑΤΩΣΑΝ την κοινωνία του ΑΙΓΕΙΡΑΣ.Την έφεραν αντιμέτωπη με τα ΜΑΤ και τη δικαιοσύνη. Και κάποιοι από αυτήν εδώ την κοινωνία, που σέβομαι τους αγώνες  τους, αντί να ρωτήσουν αυτούς τους ντόπιους, πού ήσαν όταν τα ζουμιά από το ΧΥΤΑ Αιγείρας έφταναν στη θάλασσα, είχαν το θράσος  να βγάλουν ανακοίνωση και να πουν ότι δεν τους απάντησα αν είμαι υπέρ ή κατά της λειτουργίας.Ξέχασαν ότι ήμουν ο πρώτος στο Δημοτικό Συμβούλιο που έθεσε θέμα χαβούζας στο ΧΥΤΑ και ζήτησα να κλείσει και να γίνουν έργα αποκατάστασης. Κι αυτό πολύ πριν η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Αν.Αιγιάλειας επαναστατήσει».
Στο πρόγραμμα για την Αιγείρα ο κ.Γούτος ήταν συγκεκριμένος:
– Πρώτα και κύρια …Παρότι θέλω να έχω έναν  ισχυρό Δήμο για να μπορώ να πάρω ευρωπαϊκά κονδύλια, εφόσον οι τοπικές σας κοινωνίες μου το ζητήσουν θα στηρίξω τη σύσταση νέου Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας.
– Καθόλου τυχαία, δίνουμε βαρύτητα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΔυστυχώς, εν έτει 2019 το να μην  υπάρχουν σκουπίδια, λακούβες στους δρόμους, λάμπες στο δημοτικό  φωτισμό, πεζοδρόμια, καθαρές πλατείες και πάρκα, δυστυχώς στον Ερινεό και σε όλη την Αιγιάλεια δεν είναι κάτι το αυτονόητο.

Τι λέμε λοιπόν:

Ο δημότης να μην επαφίεται σε κάποιους υπαλλήλους για το καθημερινό του πρόβλημα περιμένοντας μια κάποια απάντηση….κι αν την πάρει.
Για πρώτη φορά και ορίζουμε  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, τον οποίο οπλίζουμε με υπηρεσίες, σύγχρονα μέσα και προσωπικό. Αυτός θα έχει άμεση συνεργασία και συνευθύνη με τον ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Ανατολικής  Αιγιάλειας και μαζί  αναλαμβάνουν να ικανοποιήσουν  ή να πουν στον πολίτη τι μπορεί να γίνει. Έτσι, αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη απέναντί σας και δεν θα πετάμε το μπαλάκι αλλού.

– Παράλληλα ,αποκεντρώνουμε τις υπηρεσίες και θα δίνουμε στον Αντιδήμαρχο Ανατολικής Αιγιάλειας το προσωπικό και τα μηχανήματα που του πήραμε από το 2010,  ώστε μαζί με τους προέδρους των Τ.Κ να δίνουν λύσεις άμεσα και να μην υποχρεώνονται να επαιτούν από το Αίγιο ακόμα για μια λάμπα ή έναν καθαρισμό δρόμου.

Και η Αιγείρα  είναι ένας ευλογημένος τόπος, όμορφος. Η Αιγείρα   είναι ωραία, αλλά θέλουμε να την επισκέπτονται πιο πολλοί.
Ο Τουρισμός είναι η λύση για την Ανάπτυξη. Δίνουμε βάση και αναβαθμίζουμε τον Τομέα Τουρισμού του δήμου, που σήμερα είναι μία αδύναμη επιτροπή. Ορίζουμε, για πρώτη φορά, Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και τον οπλίζουμε με κονδύλια σύγχρονης και διαρκούς, αλλά  στοχευμένης προβολής των αξιόλογων επισκέψιμων σημείων.

[the_ad id=”46371″]

– Κάνουμε ανάπλαση όλης της παραλιακής ζώνης με πλακόστρωτο

– Συνδέουμε, παράκτια την περιοχή, με το Κράθιο.

– Ενθαρρύνουμε επενδυτές να φτιάξουν ξενοδοχεία στην Αιγείρα  απαλλάσσοντας  από Δημοτικά Τέλη για μιας 10ετία. Ένα μικρό δείγμα της διάθεσή μας, αλλά ένα καθαρό μήνυμα της επιθυμίας μας για ανάπτυξη διά της θαλάσσης και του ορεινού όγκου, που βρίσκονται τόσο κοντά χιλιομετρικά για τον επισκέπτη.
– Ανακαινίζουμε και λειτουργούμε προσοδοφόρα τον Δημοτικό Ξενώνα Αμπελοκήπων.
– Προβάλλουμε το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας και το Μουσείο Ζουγανέλη στις Αιγές.
– Προβάλλουμε για περιπατητικό τουρισμό στο μονοπάτι Αιγείρα – Χρυσάνθιο – Αμπελόκηποι – Όαση – Σύνεβρο. Το Πέτρινο Γιοφύρι στη Σελιάνα – τα Μοναστήρι του Αγίου Βασιλείου και των Αγίων Αποστόλων – Το Κοινοτικό Αλσος Χρυσαμπέλων – Μαζί μα αυτά τα γραφικά χωριά μας, την Εξοχή, την Όαση, τη Βελλά, το Χρυσάνθιο και το Συνεβρό
– Προωθούμε τις Γιορτές Πετροκέρασου στο Μοναστήρι, Κερασιού στη Σελιάνα, Κρασιού στους Αμπελόκηπους και Μήλο στο ορεινό Περιθώρι.
Σκοπεύουμε να κάνουμε κι άλλα.

– Φροντίζουμε τον παραλιακό δρόμο στην Αιγείρα, με νέα μελέτη αντιδιάβρωσης των ακτών

– Εξασφαλίζουμε  γενναία χρηματοδότηση για τους ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ και όχι ψίχουλα βάσει πληθυσμιακού κριτηρίου. Θέλουμε ο κόσμος να πηγαίνει άνετα και με ασφάλεια στα κτήματά του.
_ Παρεμβαίνουμε με επιμονή για έργα που αφορούν τεχνικά λάθη και παραλείψεις στην Ολυμπία Οδό και τη νέα γραμμή του τρένου.
– Προωθούμε τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και συνεργαζόμαστε με τον Αγροτικό συνεταιρισμό Αιγείρας-Δερβενίου και τον Γυναικείο Συνεταιρισμό στα Αρφαρά.
– Κάνουμε γενική ανακαίνιση του Γυμνασίου-Λυκείου-Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αιγείρας

–  Θα κάνουμε αυτά που πρέπει στο Γήπεδο  και θα ενισχύσουμε τα φυτώρια των τοπικών Αθλητικών και Πολιτιστικών Σωματείων.

– Με δημοτική χρηματοδότηση  υιοθετούμε πλήρως τις εκδηλώσεις που κρατούν ζωντανά  ήθη και έθιμα του τόπου – Το ίδιο και το Αιγειράτικο Καρναβάλι.  Και βέβαια ότι πρέπει να γίνει στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, γιατί είναι στέγη πολιτισμού κι αυτός πρέπει ανθεί εδώ. 

Τέλος ο Χρήστος Γούτος ζήτησε καθαρή εντολή στις 26 Μαΐου, «για ν’ αποφύγει τις τρικλοποδιές, τους εκβιασμούς και την αντιπολιτευτική εσωστρέφεια» όπως σημείωσε.
[the_ad id=”46704″]