Κάτω από την προτομή του Ανδρέα Λόντου βρίσκονταν ο τάφος του!!

0
602

Πραγματική ευτυχής συγκυρία θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την εύρεση του τάφου του Ανδρέα Λόντου λίγες μόνο ημέρες πριν γιορτάσει η πόλη του Αιγίου για δεύτερη φορά την μυστική συνέλευση της Βοστίτσας που κατέστησε και τυπικά πλέον το Αίγιο στο ρου της Ιστορίας ως μία από τις πρώτες πόλεις που συνετέλεσαν στην έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Η ημέρα μεταφοράς της προτομής του Ανδρέα Λόντου, από το προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού της Φανερωμένης στο Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου έφερε ουσιαστικά στο φως αυτό που διαδίδονταν από γενιά σε γενιά και από στόμα σε στόμα, το ότι δηλαδή πως κάτω από την μαρμάρινη πλάκα βρίσκονταν και ο τάφος του πρωτεργάτη της επανάστασης του 1821.

Το γεγονός έγινε γνωστό χθες. Ο χώρος σκεπάστηκε και από χθες φυλάσσεται έως ότου σήμερα παρουσία του εισαγγελέα της αστυνομίας αλλά και της Εκκλησίας που θα πράξει τα δέοντα, θα γίνει και η μεταφορά του δοχείου στο προαύλιο του Λαογραφικού Μουσείου, όπου στεγάζονταν και το σπίτι της οικογένειας Λόντου.

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]