Το θέμα των σκουπιδιών ταλανίζει πολλά χρόνια την πόλη του Αιγίου με αποκορύφωμα την περασμένη χρονιά που έμειναν για μήνες τα σκουπίδια στους κάδους, όντας εστίες μόλυνσης, επιδημιών και  λοιμώξεων.

Σήμερα μία (Κοιν.Σ.Επ) κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που έχουν ιδρύσει ιδιώτες προσπαθεί να επιτύχει αυτό που δεν πέτυχαν τόσα χρόνια δημοτικές αρχές αλλά και οι πολίτες. Γιατί τέτοιες πρωτοβουλίες απαιτούν συνειδητοποιημένους πολίτες.

Το aigialeiapress και η Ιωάννα Δημουλά μίλησαν με τα μέλη της  (Κοιν.Σ.Επ)  που αναφέρθηκαν στα πράσινα σημεία, στις γωνίες ανακύκλωσης και φυσικά στην Πηγή.

[the_ad id=”46371″]

Τα Πράσινα σημεία είναι ο οριοθετημένος και διαμορφωμένος με κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό  χώρος, ώστε οι πολίτες να αποθέτουν χωριστά τα συλλεγέντα ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν για την ανακύκλωση ή για την επαναχρησιμοποίηση.

Οι γωνίες ανακύκλωσης είναι  χώρος πολύ μικρής έκτασης όπου οι πολίτες εναποθέτουν χωριστά τα ανακυκλώσιμα υλικά. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν τέτοια σημεία σε κάθε γειτονιά Ο φορέας αυτός αποτελείται από τον  Πρόεδρο Γιάννη Τρίψα, τα μέλη Βασίλη Ρίτη και Σακελαρόπουλο Ανδρέα ενώ συμμετέχουν και πολλοί εθελοντές.

Έχουν ήδη μιλήσει στον Δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο  ζητώντας  την έμπρακτη στήριξη του Δήμου, σε μια πρωτοβουλία που μόνο θετικά θα μπορούσε να προσφέρει στην  Αιγιάλεια! Καλό είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να έχουν την ανάλογη προσοχή γιατί είναι δοκιμασμένες ιδέες που έχουν λειτουργήσει με μεγάλη επιτυχία!

Της  Ιωάννας Δημουλά

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]