Άγχος και κατάθλιψη πνίγουν κατακλύζουν τα νέα παιδιά που σπουδάζουν , αφού νιώθουν ανήμπορα να διαχειρισθούν το στρες που τους προκαλούν οι απαιτήσεις των σπουδών τους, σε συνδυασμό με τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο τους.

 

[the_ad id=”46371″]

Έτσι, πολλοί σπουδαστές, εκδηλώνουν συμπτώματα μελαγχολίας και στρες, αφού καλλιεργούν το πνεύμα τους, σε βάρος του ψυχισμού τους.

Το φαινόμενο είναι πιο αισθητό στους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Τέσσερις στους δέκα αισθάνονται τόση ψυχική πίεση που η αναλογία, φτάνει να είναι πολλαπλάσια από εκείνη που εκφράζει ο γενικός πληθυσμός !

Το θέμα έχει καταγραφεί σε πρόσφατη έρευνα,που έγινε σε 26 χώρες !

Κοινός παρονομαστής είναι η αγωνία που εξέφρασαν οι περισσότεροι ερωτηθέντες, ( ποσοστό 55%) ότι αδυνατούν να πετύχουν μια καλή ισορροπία ανάμεσα στην εργασία τους (σπουδές) και στην προσωπική ζωή τους.

 

[the_ad id=”46274″]

Οι δειγματοληπτικές απαντήσεις 2.279 φοιτητών , από 234 πανεπιστήμια (90% υποψήφιοι για PhD και 10% για master’s) αποκαλύπτουν ότι το 41% αισθάνονται μέτριο έως σοβαρό άγχος, ενώ το 39% παρουσιάζουν συμπτώματα μέτριας έως σοβαρής κατάθλιψης. Πιο ευαίσθητες στα θέματα αυτά, είναι σύμφωνα με την έρευνα οι νέες, σε ποσοστό 43% και 41% ( άγχος – κατάθλιψη ) ενώ οι συμφοιτητές τους, αγγίζουν το 34% και 35%.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη νευροεπιστήμονα Τερέζα Έβανς του Κέντρου Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Σαν Αντόνιο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιοτεχνολογίας «Nature Biotechnology», σύμφωνα με το «Nature», έκαναν λόγο για ανησυχητικά ευρήματα που αναδεικνύουν τη σοβαρότητα του προβλήματος και την παγκόσμια διάστασή του.

Πηγή:medicalland.gr

 

[the_ad id=”48922″]

[the_ad id=”46704″]