Είναι γνωστό ότι η Ιστορική – Λαογραφική Εταιρεία Αιγιαλείας (ΙΛΕΑ) συμμετέχει κάθε χρόνο ανελλιπώς στις εορταστικές εκδηλώσεις των Εθνικών μας επετείων, από τότε που ιδρύθηκε.

Έτσι και φέτος προγραμμάτιζε την παρουσίαση του βιβλίου «Η Φιλική Εταιρεία» του πρωτοποριακού ιστορικού συγγραφέα Γιώργου Καραμπελιά, όπου θα γινόταν και ιδιαίτερη αναφορά στους Αχαιούς Φιλικούς.

Όμως η κρίσιμη και πρωτοφανής συγκυρία που ζούμε, σύμπασα η ανθρωπότητα, είναι απαγορευτική. Αλλά η ΙΛΕΑ δε μπορεί να απουσιάζει παντελώς από τα δικά της καθιερωμένα.

Γι’ αυτό-τηρώντας όλες τις επίσημες οδηγίες- θεώρησε χρέος να αποτίσει την πρέπουσα τιμή στην 21η Μαρτίου 1821, στον Ανδρέα Λόντο και στη Σημαία του.

Έτσι, μέλη του Δ.Σ. βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Μαρτίου –ημέρα απελευθέρωσης του Αιγίου- στο χώρο του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Αιγίου, όπου κατέθεσαν ένα απέριττο στεφάνι, στην προτομή του Ανδρέα Λόντου, υπό την σκέπη της Κόκκινης Σημαίας (με μαύρο Σταυρό), που θεωρείται και η πρώτη Σημαία του Αγώνα του 1821!

Με ευχές σε όλους μας για υγεία και ένα καλύτερο 2021!!! Θα τα καταφέρουμε!