Καταστροφή παραγωγής ελαιολάδου

0
294

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστελλε ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος σε φορείς για την καταστροφή στην παραγωγή ελαιολάδου που είναι μια από τις χειρότερες των τελευταίων χρόνων.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Και τροφίμων _Αποκεντρωμενη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου _Διεύθυνση Ασφάλισης και ενισχύσεων ΕΛΓΑ _Δήμος Αιγιαλείας _Παναιγιαλειος Ένωση Συναιτερισμων_Ενωση Δερβενιου _Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας_Εμπορικος και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας.

[the_ad id=”46371″]

Αλλαντικά:

Θέμα :Καταστροφή παραγωγής ελαιολάδου.

Κύριοι, η φετινή χρονιά στην παραγωγή ελαιολάδου είναι μια από τις χειρότερες των τελευταίων χρόνων και η καταστροφή αγγίζει σε πολλές. περιπτώσεις το 100%της παραγωγής.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου μετά από συναντήσεις και συζητήσεις με παραγωγούς αλλά και ελαιοτριβεις από όλη την Αιγιάλεια αποφάσισε να αναδείξει το μείζον αυτό θέμα προς ολους τους εμπλεκομενους Φορείς.

Η μεγάλη πτώση της παραγωγής σε συνδυασμό με την κακή ποιότητα (λόγο οξέων) ελαιολάδου έχει φέρει σε δυσμενή κατάσταση όλους τους παραγωγούς με ότι αυτό συνεπάγεται για όλη την τοπική οικονομία.

Για άλλη μια φορά ο πρωτογενης τομέας βρίσκεται αφημενος στην τύχη του καθως είναι η δεύτερη καταστροφή που συμβαίνει μέσα στον ίδιο χρόνο στην περιοχή μας μετά την σταφίδα.

Ακούσαμε και διαβάσαμε ότι οι ζημιές οφείλονται σε ακραίες καιρικές συνθήκες κάνεις όμως αρμόδιος δεν ενημέρωσε τους παραγωγούς εγκαίρως ούτε έκαναν επιτοπιους ελέγχους για να ξέρουν ακριβώς το μέγεθος της ζημιάς παρά μόνο μας ενημέρωσαν ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν προβλέπει αποζημίωση σε τέτοιες περιπτώσεις.

Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να υποβληθεί αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για παροχή έκτακτης ειδικής ενίσχυσης όπως έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις απροβλεπτων ζημίων σε πολλές περιοχές.

Αμεσα επιτοπιους ελέγχους ώστε να εκτιμηθεί το είδος και το μέγεθος της ζημιάς στην παραγωγή. Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για χορήγηση αποζημίωσεων από τον ΕΛΓΑ.

Για το Δ. Σ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

[the_ad id=”57928″]

 

[the_ad id=”46704″]