Το Σάββατο 16 Ιουλίου επέστρεψε αργά το βράδυ, η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, από τη Γαστούνη Ηλείας.

Στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία της Γαστούνης παρουσίασε η Χορωδία με τον καλύτερο τρόπο, ως η μόνη προσκεκλημένη, ένα δίωρο πρόγραμμα με καντάδες, παλαιά αλλά και νέα τραγούδια, κάτω από το φως του φεγγαριού. Η Χορωδία ήταν προσκεκλημένη από το Σύλλογο Κεφαλλονιτών Γαστούνης.

Παρουσίασε ένα μουσικό και με δρώμενα πρόγραμμα. Τα δρώμενα ήταν από το βιβλίο του μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Αδαμόπουλου με τίτλο: «Ο χαντρούλης και η τίτη» για δύο ηθοποιούς, αφηγητή και πιάνο. Την εξαίρετη απόδοση των ρόλων την έκαναν η Μαρία Γιδά και ο Νίκος Ταξιαρχόπουλος. Αφηγητής ο Μάριος Αδαμόπουλος. Στο πιάνο ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης και συγγραφέας Ανδρέας Αδαμόπουλος.

Η αποδοχή του κόσμου ήταν τόσο ξεχωριστή, που καταχειροκρότησε την εμφάνιση της Χορωδίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο στην έναρξη των τραγουδιών όσο και στο τέλος της εκδήλωσης, ο ουρανός φώτισε από τα πανέμορφα πυροτεχνήματα, που έριξαν οι μουσικόφιλοι Γαστουνιώτες.

Παρόντες ήταν Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και πολύς κόσμος.

Τη Διεύθυνση της Χορωδίας έχει η εξαίρετη Αλίκη Ζαφείρη. Στο πιάνο έπαιξε ο διακεκριμένος μουσικός Ανδρέας Αδαμόπουλος, που έχει και τη χορωδιακή γραφή όλων των τραγουδιών.

Μετά το πέρας της συναυλίας η χορωδία και οι συνοδοί της, δεξιώθηκαν από το Σύλλογο Κεφαλλονιτών Γαστούνης σε κέντρο της περιοχής όπου το γλέντι, το τραγούδι, το κέφι και ο χορός κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

Η φιλοξενία των ανθρώπων του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Γαστούνης ήταν ιδιαίτερα ζεστή και ζήτησαν τη συνεργασία της χορωδίας, για επόμενη θεματική συναυλία – εκδήλωση στη Γαστούνη.

Η Χορωδία και οι συνοδοί της πέρασαν μία εκπληκτική μέρα, γεμάτη εμπειρίες.