Ημερίδα παρουσίασης των δύο πολυτελών βιβλίων του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Γρηγόρι στο «Πολύκεντρο»

0
114

Την Δευτέρα 11 Ιουλίου 8μ.μ. στον σύγχρονο συνεδριακό χώρο «Πολύκεντρο», οδός Ψαρών, Αίγιο θα πραγματοποιηθεί, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, Ημερίδα παρουσίασης των δυο πολυτελών βιβλίων του Φιλοπροοδευτικού  Συλλόγου Γρηγόρι «Ο  Άγιος Γρηγόριος», που πρόσφατα εκδόθηκαν με χρηματοδότηση του προγράμματος CLLD/LEADER ΠΑΑ 2014-2020, τα οποία αναδεικνύουν πολυσχιδώς τις πλούσιες δράσεις του Συλλόγου και προσφέρουν στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

PROTI SELIDAΤα βιβλία αυτά είναι:

«ΓΡΗΓΟΡΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ. Ιστορικό και Πολιτιστικό αποτύπωμα της περιοχής», και «25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ (1996-2020)».

Τα βιβλία θα παρουσιάσουν με ολιγόλεπτες αναφορές:

  • Δημήτριος Καλογερόπουλος, Δήμαρχος Αιγιαλείας.
  • Δρ. Ελευθερία Κατεχάκη, Χημικός, υπεύθυνη του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών ΑΕΣ Α.Ε.
  • Δρ. Γρηγόριος Μικρώνης, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό Πανεπιστημίου Πατρών.
  • Βάνα Μπεντεβή, Φιλόλογος-Ιστορικός-Συγγραφέας, Πρόεδρος Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βουλευτές του Νομού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αιγιαλείας, της ΟΤΔ «ΑΧΑΪΑ Α.Ε.» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ, της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών, καθώς και του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Γρηγόρι Αιγιαλείας.

Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση εξωτερικά του συνεδριακού χώρου ως μία ευκαιρία ελεύθερων συζητήσεων για τον σκοπό των εκδόσεων και των πλούσιων δράσεων του Συλλόγου Γρηγόρι. Τα βιβλία θα διανέμονται δωρεάν με αφιερωματικό σημείωμα από το Δ.Σ.

Η έκδοση των βιβλίων, καθώς και η εκδήλωση παρουσίασής τους, χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα CLLD/LEADER 2014-2020, του ΠΑΑ 2014 – 2020, που υλοποιεί ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι Αιγιαλείας «Ο Άγιος Γρηγόριος».