Ημερίδα με θέμα «ΣΗΜΕΙΑ ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ» από τον Εμπορικό Εισαγωγικό & Επιχειρηματικό Σύλλογο Αιγιαλείας

0
266

Στο πλαίσιο της εβδομάδας, που αφιερώνεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τον Μητρικό Θηλασμό, 1-7 Νοεμβρίου 2019, ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας προσκαλεί τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα εστίασης να παρευρεθούν στην ημερίδα, που συνδιοργανώνει με την Αλκυόνη και την υπεύθυνη Μαία του Κέντρου Υγείας Αιγίου, κα. Καλλιόπη Φιλιοπούλου, με θέμα «ΣΗΜΕΙΑ ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 18:00-19:00, στα γραφεία του Συλλόγου, Ι. Μεσσηνέζη 5.

Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερώσει τα καταστήματα της πόλης μας και να διευκολύνει την διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα “Φιλικά για τον θηλασμό”, δηλαδή την δημιουργία συνθηκών που επιτρέπουν και προάγουν τον Μητρικό Θηλασμό σε εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις.

Για να οριστεί ένα σημείο ως φιλικό για θηλασμό θα πρέπει να διαθέτει ένα προστατευμένο, καθαρό και εφοδιασμένο με μια καρέκλα ή πολυθρόνα χώρο, ώστε να μπορεί κάθε μητέρα, που το επιθυμεί να θηλάσει το παιδί της. Εάν κάποιο κατάστημα πληροί τις παραπάνω προδιαγραφές και επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια, χρειάζεται απλώς να υπογράψει ο υπεύθυνος του καταστήματος μια δήλωση υποστήριξης του θηλασμού και να αναρτήσει σε εμφανές σημείο το αυτοκόλλητο «ΝΑΙ επιλέγω θηλασμό». Επιπλέον, θα δίνεται και η δυνατότητα ανάρτησης των στοιχείων του καταστήματος στο επίσημο ιστολόγιο της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ» (http://epilegothilasmo.gr/bf_places/).Να τονίσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αναρτηθεί κάποιο σημείο φιλικό για θηλασμό στην Αιγιάλεια και είναι η πρώτη φορά, που κάποιος φορέας από την περιοχή μας συμμετέχει στην ανάδειξη του συγκεκριμένου προγράμματος.

Η περίοδος του μητρικού θηλασμού για κάθε γυναίκα είναι εμπειρία ζωής. Κάθε μητέρα, μέσω του θηλασμού, προσφέρει ένα δώρο της φύσης, ένα αγαθό μοναδικό, ανεκτίμητης αξίας και χωρίς κανένα κόστος. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε, ώστε να δημιουργηθούν περισσότερα «ΣΗΜΕΙΑ ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ».