Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (έχει καθιερωθεί η 22α Μαρτίου) από την ΔΕΥΑ Αιγιαλείας έχει προγραμματιστεί η πραγματοποίηση Ημερίδας με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες αλλά και παράλληλες δράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ημ» η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τρίτη 28 Μαρτίου και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΑ και κατόπιν στο Πολύκεντρο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ.Παπαστεργίου και ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ Γ.Μαρινάκης, ενώ θα υπάρξουν ομιλίες από πανεπιστημιακούς –περιβαλλοντολόγους και βέβαια στελέχη της ΔΕΥΑ.ntinosΌπως ανέφερε ερωτηθείς από τον «Ημ» ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ντίνος σκοπός της ημερίδας είναι πέραν της ανάδειξης του σπουδαίου έργου που επιτελεί η ΔΕΥΑ για
την ορθή χρήση και εκμετάλλευση των υδάτων της περιοχής σε ύδρευση και άρδευση, είναι να υπάρξει και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον περιορισμό σπατάλης του.

Ο κ. Ντίνος επισημαίνει άλλωστε ότι ανάμεσα στους σημαντικότερους στόχους της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας είναι η διασφάλιση της επάρκειας νερού για ύδρευση και άρδευση τα επόμενα χρόνια με ταυτόχρονη μείωση των τελών ύδρευσης –άρδευσης μέσω σύγχρονων μέσων διαχείρισης των υδατικών πόρων της περιοχής μας.

Στις παράλληλες δράσεις της ημερίδας περιλαμβάνεται και διαγωνισμός εικόνας μαθητών
δημοτικών της Αιγιάλειας για την ανάδειξη του περιβαλλοντικού αποτυπώματος με θέμα το νερό.

Αυτά κι άλλα πολλά θα αναδειχθούν στη διάρκεια της ημερίδας που αν μη τι άλλο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ