Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου η καθιερωμένη μηνιαία Ιερατική Σύναξη των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ιερώνυμο.

Στην εισηγητική του ομιλία ο Σεβασμιώτατος μίλησε για πνευματικά, ποιμαντικά και διοικητικά ζητήματα και στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της ομόνοιας μεταξύ των ιερέων, την εμπιστοσύνη στο Θεό και την καλλιέργεια της αγάπης και της καλής συνεννόησης μεταξύ του ιερατείου και του ποιμνίου εις δόξαν Θεού.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτου Ιωακείμ Βενιανάκη με θέμα «Το ιερατικό ήθος της Εκκλησίας» και του Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μυλωνά, ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα «Το λειτουργικό ήθος της Εκκλησίας», δύο θέματα που έτυχαν θερμής ανταπόκρισης από τους συμμετέχοντες ιερείς, αρκετοί εκ των οποίων κατέθεσαν τις απόψεις τους στο πλαίσιο γόνιμου διαλόγου.

Η επόμενη Ιερατική Σύναξη θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, ημέρα που συμπίπτει με την πρώτη επέτειο της χειροτονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ