Σάκης Παπαδημητρίου- Μαρία Παναγιωτακοπούλου και οι εκδόσεις ΗΔΥΦΩΝΟ 8 Μαρτίου στον ΙΑΝΌ Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

odi-sti-gynaika

Tην Πέμπτη 8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, στις 08:30 μ.μ., οι εκδόσεις ΗΔΥΦΩΝΟ θα παρουσιάσουν στην σκηνή του ΙΑΝΟΥ με ελεύθερη είσοδο, τον Αιγιώτη συνθέτη-μουσικό-στιχουργό Σάκη Παπαδημητρίου, σε έναν μουσικό διάλογο με δύο λογοτεχνικά κείμενα των εκδόσεών τους, το «Γράμμα στην μάνα της διπλανής πόρτας» της Αναστασίας Ευσταθίου και το «Γυναικών καθρέφτισμα» της επίσης Αιγιώτισας-συζύγου του Μαρίας Παναγιωτακοπούλου.

[the_ad id=”46371″]

Ο Σάκης και η Μαρία μας δέχτηκαν με χαρά στο σπίτι τους, για να μιλήσουν γι’ αυτό το εγχείρημα των εκδόσεων. Η ένωση αυτή της λογοτεχνίας, της μουσικής και του θεάτρου έχει στεφθεί και άλλες φορές με επιτυχία και αυτό ακριβώς προσπαθούν να επιτύχουν οι συντελεστές της μουσικής βραδιάς. Το «γυναικών καθρέφτισμα» είναι ένας θεατρικός διάλογος. Ουσιαστικά δύο μονόλογοι γυναικών που μιλούν για την ζωή τους και καταλήγει σε έναν απολογητικό διάλογο της μίας γενιάς προς την άλλη.

Πρόκειται για έναν επαναπροσδιορισμό των σχέσεων τους καθώς μεγαλώνουν, με κατάληξη την ίδια κοινή πορεία. Είναι η καταγραφή ουσιαστικά της ζωής της συγγραφέως, της μητέρας της αλλά και των κοριτσιών της. Των γυναικών της ζωής της!! Το «Γράμμα στην μάνα της διπλανής πόρτας», είναι ένα τρυφερό γράμμα προς όλες τις γυναίκες, ένα προσκλητήριο στην μητέρα της κρίσης, της ξενιτιάς, την ανάδοχο μητέρα, τις μητέρες όλου του κόσμου και αυτή της διπλανής πόρτας.

Ο ρόλος του Σάκη Παπαδημητρίου θα είναι καταλυτικός, συμπράττοντας με δύο σημαντικές ηθοποιούς την Εύα Κοταμανίδου και τη Μαρία Ζαχαρή και δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες, τη Δώρα Πετρίδη και την Έλενα Παπαδημητρίου (κόρη του), θα «συνομιλήσει» με την «αιώνια γυναίκα» στο χώρο και στον χρόνο, εμπλέκοντας στα αποσπάσματα των παραπάνω λογοτεχνικών κειμένων, ποιήματα που έχει μελοποιήσει, της Κικής Δημουλά, της Λέτας Κουτσοχέρα , της Αιμιλίας Δάφνη, του Γιώργου Σεφέρη, του Γιάννη Κουτσοχέρα και άλλων ποιητών.

[the_ad id=”46274″]

Οι συντελεστές της μουσικής βραδιάς: Γιώργος Αναστασόπουλος: πιάνο Νίκος Παρασκευόπουλος: κιθάρα, κρουστά Σάκης Παπαδημητρίου: κιθάρα, παραδοσιακά όργανα Τραγουδούν: Δώρα Πετρίδη και Έλενα Παπαδημητρίου Συμμετέχει επίσης και η φοιτήτρια Βασιλική Φουντούκου ως αναγνώστρια Πρέπει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, πως το Πάσχα στην ατμοσφαιρική αίθουσα του Ιδρύματος Κατακουζηνός στην Αθήνα θα ανεβεί το έργο «Γολγοθάς» του Γιάννη Κουτσοχέρα, του Αχαιού ποιητή από τη Ζήρια, σε μία μουσική διαλεκτική πορεία του Θεού- θεανθρώπου και του ίδιου του ανθρώπου, όπου επίσης θα συμμετέχει ο Σάκης Παπαδημητρίου. Άς δούμε τη συνέντευξη στο Aigialeiapress και στην Ιωάννα Δημουλά

 

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]